Hede Invitational
Jonas Björkman och Johan Brunström.
Foto: Martin Nilsson
Svensk Padel

Veteranernas dunderskräll mot Vasquez/Rocafort: ”Jävligt roligt”

ANNONS

I går: förlust mot Bonfré/Stjern.
I dag: förlust mot veteranerna Björkman/Brunström.
Sverigeettorna Simon Vasquez och Cayetano Rocafort upplever två jobbiga dagar i Kungsbacka.

Hede Padelcenter Invitational har utvecklats till en skrällturnering på herrsidan. Precis som på fredagen var Simon Vasquez och Cayetano Rocafort storfavoriter att vinna – men föll alltså igen.

4–6, 6–1, 7–5 skrevs slutresultatet till.

— Det var jävligt roligt. Men det var inte en drömstart direkt, vi hade för dålig energi. Vi är ju till åldern så vi behöver ha mycket energi när vi spelar, säger tennislegendaren Jonas Björkman till PadelDirekt.

Era två sista set måste vara bland det bästa ni presterat?
— Ja verkligen. Otroligt lite misstag och vi hittar ett bra sätt att spela på, där vi får styra och kontrollera spelet mer. Även när de gjorde något bra var det vi som hela tiden var offensiva och försökte ligga på. 

När PadelDirekt vill intervjua Simon Vasquez och Cayetano Rocafort är de mycket tveksamma till att lämna en kort kommentar. Till slut går spanjoren Rocafort med på en intervju, men Vasquez vill inte prata med oss. Precis som efter duons tunga förlust på fredagen.

— Det är fruktansvärt. En väldigt dålig känsla. Vi tränar inte där vi ska träna, vi har inte en tränare, och mentalt är vi helt väck, säger en märkbart besviken Cayetano Rocafort till PadelDirekt efter matchen.

Forne tennisproffset Johan Brunström har spelat imponerande padel i Kungsbacka, även om det blev klar förlust mot unga spanska duon Ramirez/Yanguas på fredagen. Han strålar ikapp med partner Björkman efter den tunga skalpen över Sverigeettorna.

— Det var otroligt skönt att vi tog tag i det själva och gick för det, säger Brunström.

Björkman fyller i:

— Det är superkul, de har ju knappt förlorat en match. Nu är det två raka.

Ser Vasquez och Rocafort ut att vara i dålig form?
— Nej jag vet inte... 

Det kanske är ni som blivit enormt mycket bättre?
— Nja, vi hade ju aldrig spelat tillsammans innan. Och jag har egentligen spelat mest forehand, men tycker jag hittade det bra på backhandsidan nu.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: