Hede Invitational
Pierre Bonfré och Viktor Stjern.
Foto: Martin Nilsson
Svensk Padel

Får inte spela efter coronatest: ”Eventet går miste om finalen”

ANNONS

Pierre Bonfré och Viktor Stjern skrällvann över Sverigeettorna Simon Vasquez och Cayetano Rocafort på fredagen.
Men ett positivt coronatest stoppar Bonfré/Stjern från finalen av Hede Padelcenter Invitational.

— Det är ju jättetråkigt så klart, säger Viktor Stjern till PadelDirekt.

Men det är ingen av spelarna som har testat positivt för covid-19, utan det handlar om att Pierre Bonfrés fru fick ett positivt testsvar på lördagsmorgonen. Därför valde Bonfré att lämna återbud till arrangören Studio Padel — som i sin tur beslutade att Viktor Stjern inte får plocka in en ersättare till finalen av miniturneringen i Hede, Kungsbacka.

— Ja, det var Studio Padel som bestämde det. Jag och Pierre är ett lag men det klart jag hade kunnat spela med någon annan om Studio Padel velat det, säger en påtagligt besviken Viktor Stjern till PadelDirekt.

Stjern fortsätter:

— De flyttar upp Rocafort och Vasquez i stället. Det är ju liksom ingen vanlig tävling, det är Studio Padel som gör tävlingen möjlig så de har all rätt att göra det. 

Stjern och Bonfré skulle ha spelat final mot spanska jättetalangerna Miguel Yanguas och Ivan Ramirez 15.00 efter att överraskande ha besegrat Rocafort/Vasquez för första gången någonsin på fredagen.

— Det var enormt kul i går och det ville vi spinna vidare på. Finalen var ju belöningen för insatsen i går, och nu sitter vi i stället på hotellet 20 minuter från hallen men kan inte gå dit. Det har egentligen aldrig varit enklare att spela en sån här match, konstaterar Stjern.

Det kan ju dessutom vara den enda chansen att möta två tonåringar som förväntas bli världsstjärnor närmaste åren. Hur skulle du beskriva känslan just nu? 
— Det är sjukt trist, vi har förstått att många sett fram emot att se oss spela den här matchen också. Tråkigt att eventet går miste om finalen, men ska man följa restriktionerna måste man ju ta såna här beslut och det är helt rätt av Pierre.

Men ni siktar fortfarande på att spela första deltävlingen på Swedish Padel Tour om två veckor?
— Ja absolut. Vi har i alla fall markerat var vi står i år inför säsongen.

TV: Bonfré/Stjern efter segern över Vasquez/Rocafort



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: