John Larsson.
Foto: PadelDirekt
Padel-EM

De blir reserver på EM — Larsson: ”Tycker man spelat till sig en plats”

ANNONS
John Larsson föll för andra gången på två år på målsnöret när den svenska EM-truppen togs ut på tisdagen.
Men hoppet är inte ute — Larsson är en av två reserver i Jonas Björkmans första landslagstrupp.

Inför EM 2019 handlade det främst om hans fysiska form — den här gången om nivån på spelet under 2021:s tre SPT-tävlingar.

— Man är så klart besviken, säger John Larsson till PadelDirekt några timmar efter beskedet.

30-åringen berättar att han ”mår helt okej efter omständigheterna.” Först fick han det trista EM-beskedet av det svenska herrlandslagets förbundskapten Jonas Björkman, sedan fortsatte dagen med födelsedagsfirande.

— Det var en väldigt bra dag och en lite sämre dag. Dottern fyllde tre år också så det blev en speciell dag kan man säga.

Vad sade Björkman när han ringde upp dig?
— Han förklarade läget på ett väldigt tydligt och rakt sätt, så det uppskattar man. Han är en förbundskapten som man litar på, även om man såklart är besviken och tycker att man spelat till sig en plats och förtjänar den.

Den nya förbundskaptenen och tidigare tennisstjärnan Jonas Björkman har ännu inte haft sin första landslagssamling. När det väl är dags kan John trots allt dyka upp: Larsson och Douglas Rutgersson är uttagna som det åtta man stora lagets reserver.

— Det Jonas säger väger tungt, och han sa helt enkelt att jag inte har spelat tillräckligt bra för få en plats. Han ska se till det stora och valde andra denna gång. 

Se hela EM-truppen här.

Björkman: ”Den ena har varit lite mer upp och ner”

Halmstadsbon John Larsson är rankad sexa i Sverige och spelar tillsammans med Pablo Figueroa på Swedish Padel Tour. Duon slogs antagligen om den sista, åtråvärda platsen i EM-truppen och är inte nöjda med säsongen hittills.

— Jag känner att varken jag eller Pablo spelat padeln vi kan, det har vi snackat mycket om. Men jag tycker han har varit lite stabilare än mig i många lägen. I vissa matcher har mitt spel varit under all kritik. Vi har nog båda lite stukat självförtroende, förklarar Larsson.

Är du på något sätt överraskad över hur truppen ser ut?
— Nej, det är inga namn som sticker ut. Alla som står med förtjänar sin plats.

Jonas Björkman sade så här på tisdagens presskonferens när frågan om John Larsson/Pablo Figueroa kom på tal:

— Jag har pratat med dem, de har inte spelat den padeln som de förväntade sig och hoppades på och inte riktigt fått till det. Jag tycker att de förlorat som ett lag men den ena har varit lite mer upp och ner och den andra mer jämn. Jag hoppas John hittar tillbaka till sitt spel, jag vet vad han kan. Det är en spelare jag själv haft svårt med som spelare och aldrig vunnit mot. Jag hoppas att han hittar självförtroendet igen, då är han absolut aktuell för VM, sade förbundskaptenen.

John Larsson är redo att revanschera sig på kommande SPT:er för att få representera Sverige på VM i Qatar i i december.

— Mitt mål är att knipa en plats i VM-truppen, det vill jag verkligen. Men padel är inte hela mitt liv så som det är för andra, jag har min familj och mitt jobb som går lite före, säger Larsson som erkänner att han är en riktig Apple-nörd:

— Jag jobbar som servicetekniker och säljare av Apple, jag har skruvat i ex antal hundra Iphones. En riktig Apple-nörd kan man nog säga.




📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: