Padelgalan 2022

Padelgalan 2022: De är nominerade till Årets Ledare

ANNONS

Det är hög tid att presentera en av de allra viktigaste kategorierna inför Padelgalan 2022 — Årets ledare. Priset tilldelas en person vars ledarskap bidragit till svensk padels utveckling 2022. 
De nominerade är: Andréas Johansson, Mari Andersson och Fredric Bengtsson. 

Kategorin Årets Ledare presenteras av Everysport Group.

De nominerade är

Andréas Johansson 

Andréas Johansson har varit en viktig del av Sveriges framgångar i padel under året 2022. För det första har han varit en viktig pjäs i Daniel Windahls utveckling och bragder under det gångna året. Som i maj 2022 när Windahl tog sig vidare i Köpenhamns WPT huvudturnering – då fanns han där på sidan av banan. Johansson fick också lyfta SM-bucklan under sommaren tillsammans med sina spelare Daniel Windahl och Simon Vasquez. Han driver också ett viktigt arbete i Helsingborg där han tränar en del av Sveriges bästa och framtida spelare som till exempel Albin Olsson och Linnea Björk. 

Foto: Bildbyrån. 

Mari Andersson

Den svenska coachen för damlandslaget hade, när årets summerades, i princip alla rätt. Mari Andersson byggde ihop det svenska laget på fantastiskt sätt, där kemin var otvivelaktigt bra och där ingen gnällde över till exempel utebliven speltid. Tog sig som väntat igenom kvalet VM-kvalet i Derby, där de inte förlorade ett enda set. Sedan kom det stora testet — VM i Dubai. Fick där klara sig utan stjärnan Anna Åkerberg men det stoppade inte Sverige från att göra ett starkt VM, där den största prestationen var att besegra Frankrike — ett lag Sverige inte hade en chans mot på EM i fjol. 

Det blev till sist uttåg i kvartsfinalen mot det blivande final-laget Argentina men med lite flyt kunde det slutat ännu bättre. Dessutom har hon ett viktigt arbete i PDL United där hon arbetar med att utveckla kedjans tränare.

Foto: Bildbyrån.

Fredric Bengtsson

Fredric Bengtsson har under det gångna året drivit ett viktigt arbete för att utveckla framtidens padelspelare. Han är med och driver den framgångsrika akademin Padel Crew i Helsingborg. Hälften av alla spelare som spelade EM träffar Fredric varje vecka. Till exempel två av de som kommit allra längst i sin utveckling och som slog igenom stort på EM: Tea Hylander och Willy Släryd. Ska vi nämna några äldre namn kan vi väl göra det. Till exempel: Eric Sjölin, Axel Olholt, Maja Eriksson och inte minst Douglas Rutgersson som nådde hela vägen till seniorlandslaget i år. 

Foto: Privat.


ARKIV: Sverige mot Frankrike i padel-VM i Dubai 2022, under ledning av Mari Andersson.

Foto: FIP. 

Du kanske även vill läsa:
Padelgalan 2022: De är nominerade i Årets Junior Dam
Padelgalan 2022: De är nominerade i Årets Junior Dam
Padelgalan 2022: De är nominerade i Årets Junior Herr
Padelgalan 2022: De är nominerade i Årets Junior Herr
Den här artikeln handlar om: