Padelgalan 2022

Padelgalan 2022: De är nominerade i Årets Junior Dam

ANNONS

Årets herrjuniorer har presenterat och det är nu dags för de unga padeltjejerna att bli nominerade till Padelgalan 2022. 
De tre som är nominerade i kategorin Årets Junior Dam är... Tea Hylander, Smilla Ho och Juni Sjöland.

Kategorin Årets Junior presenteras av AtEvent.

De nominerade är

Tea Hylander, 17 

Att fjolårsvinnaren Tea Hylander bara är 17 år (fyller 18 år den 28 januari) är svårt att tro. I flera säsonger har jättetalangen varit en del av senioreliten och hon blir bara bättre och bättre. Hylander gick hela vägen till kvartsfinal i årets senior-SM, där hon och Evelina Hennigor pressade Linnea Björk och Smilla Lundgren till en avgörande tresetare, vilket säger mycket om vilken nivå talangen redan håller. På juniorsidan kom en liten missräkning när det ”bara” blev silver på ungdoms-SM men hon revanscherade sig genom att göra ett ruggigt starkt ungdoms-EM där hon och Smilla Ho i ett set pressade de två världsspelarna Noa Canovas och Jimena Velasco och där de två var på vippen att ta sig till kvartsfinal i den individuella klassen.

Foto: Bildbyrån. 

Juni Sjöland, 14

Juni Sjöland är precis som Tea Hylander före sin ålder. Denna 14-åring är alltså rankad 22:a bland 16-åringar i Sverige. 7:a bland 18-åringar och 61:a bland seniorspelare. I juniorsammanhang är hon ofta överlägsen och i seniorsammanhang är hon redan påväg att bli etablerad. Hennes avslutning på säsongen var extraordinär. Överlägset SM-guld tillsammans med Zoe Andersson i F14-klassen. Ett fenomenalt Ungdoms-EM där hon i match efter match i lagtävlingens F14-klass bar fram sitt lag; det som senare slutade med EM-final i lag-klassen. I lag-SM stod hon sedan för flera fina skalper mot sina betydligt äldre konkurrenter.

Foto: FIP

Smilla Ho, 18

I sitt sista år som junior blev det ytterligare ett junior SM-guld för Smilla Ho. Hon har staplat dem på hög och är nu mer än redo för att ta klivet upp i seniorpadeln. Var bärande i det lag som gick till final på ungdoms-EM och som skrivet ovan var hon med om att i ett set pressa de två världsspelarna Noa Canovas (44 i världen) och Jimena Velasco (60 i världen). Stod, ofta tillsammans med ovan nämnda Sjöland, också för ett bra lag-SM. Har varit och tränat padel i Spanien nyligen och är beredd att satsa. Bli inte överraskade om hon gör fina resultat på seniornivå 2023.

Foto: Viktor Andersson.


* För att klassas som junior får spelare ha varit max 18 år under säsongen 2022. 


ARKIV: Fin boll Sanchez/Josemaria — Iglesias/Osoro.

Den här artikeln handlar om: