Padelgalan 2022

Padelgalan 2022: De är nominerade i Årets Spelare Dam

ANNONS

Några av Sveriges största framtidslöften har blivit presenterade i kategorin Årets Junior — nu är det dags att vända blickarna mot seniorerna och avslöja vilka som är nominerade till Årets Spelare.
På damsidan har Amanda Girdo, Carolina Navarro Björk och Baharak Soleymani, chansen att vinna det prestigefulla priset. 

Kategorin Årets Spelare presenteras av Euro Finans.

Konkurrensen i kategorien Årets Spelare är i år tuffare än någonsin. Samtliga nominerade har stått för ett fantastiskt år 2022. 

Kommer Amanda Girdo försvara titeln och vinna priset som årets spelare för tredje året i rad? Hon utmanas av självaste Carolina Navarro Björk som gjorde sin debut för det svenska landslaget i år. Eller är det dags för Baharak Soleymani, som i år gick till final på APT-touren, att kamma hem priset? 

De nominerade är

Amanda Girdo 

19 år gammal skrev Amanda Girdo under 2022 historia som första svensk att kvala in till en huvudturnering på World Padel Tour. Förutom att satsa på den internationella karriären med en 80:e plats i världen, så gick även Girdo segrande ur Swedish Padel Tours Masters-final i Norrköping, tillsammans med belgiskan Helena Wyckaert.

Foto: Bildbyrån. 

Carolina Navarro Björk

2022 var ett historiskt år för svensk padel och för Carolina Navarro Björk som debuterade i det svenska landslaget. 46-åringen som varit världsetta i nio år förde Sverige till en sjätteplats och ligger på plats 25 i världsrankingen. Hon tog sig bland annat till en imponerande kvartsfinal i World Padel Tours deltävling i Malmö.

Foto: Viktor Andersson.

Baharak Soleymani

”Barre” har under året som gått visat att hon håller hög nivå som padelspelare. Hon var med i det landslag som tog en fin sjätteplats i VM och i juni bärgade hon karriärens andra SM-guld, när hon vann tillsammans med Sofia Arvidsson. Därutöver blev det en andraplats på SPT:s Masterfinal i slutet av året. Barre har i år även gjort avtryck på den internationella scenen, då hon tillsammans med Ajla Behram gick till final på APT-touren, inte bara en gång — utan två gånger, i Monaco respektive Budapest.

Foto: Matthias Larsson.


ARKIV: Barre med fint utspring under SPT1 i Jönköping. 

Foto: Padel-Television. 

Du kanske även vill läsa:
Padelgalan 2022: Datum, juryn och alla kategorier
Padelgalan 2022: Datum, juryn och alla kategorier
Den här artikeln handlar om: