Padelgalan 2022

Padelgalan 2022: Datum, juryn och alla kategorier

ANNONS

Skriv in 16 februari i kalendrarna. Då går nämligen årets upplaga av Padelgalan. För andra året i rad leder Patrick Ekwall galan som sänds på PadelDirekt.se.
Inför galan kommer de nominerade i varje kategori att presenteras löpande på sajten.  

Padelgalan 16 februari

Detta är tredje året som hela Sveriges Padelgala genomförs i PadelDirekts regi — galan där spelare, ledare, föreningar, ambassadörer och anläggningar prisas för sina insatser inom padel.

Precis som förra året är det Patrick Ekwall som leder galan. Detta år görs det från Everysports studio i Stockholm. Det kommer således inte att vara publik på plats.

— Det känns väldigt roligt och inspirerande att återigen få leda Padelgalan, säger Patrick Ekwall.

Padel är fortfarande en ung sport i Sverige och har på kort tid både haft med-och motgångar. Sportsligt har detta varit ett fantastiskt år för svensk padel. Internationellt har spelare som Daniel Windahl och Amanda Girdo gjort stora avtryck och på allvar slagit sig in på den internationella scenen. De svenska damjuniorerna tog sig hela vägen till EM-final på ungdoms-EM i Valencia och veteran-herrarna tog ett historiskt brons i Las Vegas.

”Jag är mest svag för hederspriset”

— För varje år som går tar Sverige nya kliv i padelvärlden — både med individuella spelare och som sport betraktad — och därför är det givet att padel har en egen gala där många hyllas, fortsätter Ekwall.

I fjol gick Hederspriset till Johan Håkansson som driver sajten Padelfeber. I år kommer det gå till en person som betytt minst lika mycket — men på ett annat sätt.

— Jag är mest svag för hederspriset, eftersom det finns så många som jobbat hårt i det tysta under många år och det är fint att de får en möjlighet att premieras.

Juryn

PadelDirekt tillsammans med juryns ordförande Patrick Ekwall sköter nomineringarna (i de flesta kategorierna) och utser vinnarna. PadelDirekt har dock tagit hjälp av insatta, icke namngivna personer, i processen.

Kategorierna på Padelgalan 2021

  • Årets Anläggning — presenteras av Matchi
  • Årets Junior — presenteras av AtEvent
  • Årets Par
  • Årets Spelare — presenteras av EuroFinans
  • Årets Veteran
  • Årets Förening
  • Årets Ambassadör
  • Årets Boll
  • Årets Hederspris — presenteras av PadelDirekt
  • Årets Ledare — presenteras av Everysport Group

Så fungerar nomineringsfasen

Som beskrivet ovan har nomineringsprocessen och att utse vinnarna i år skötts av redaktionen på PadelDirekt ihop med Patrick Ekwall. Men det finns ett par undantag. I kategorin Årets Anläggning får läsarna under en nomineringsprocess skicka in sina nomineringar. Tre av de anläggningar som fått flest antal röster går vidare till en finalomröstning, där du som läsare har möjlighet att rösta fram en vinnare. Vinnaren presenteras sedan på galan.

Också i kategorin Årets Förening får PadelDirekts läsare var en del av processen. En vinnare väljs ut av juryn efter en skriftlig nomineringsprocess där ni läsare får motivera varför just den specifika förening är den bästa.

I kategorin Årets Boll väljer PadelDirekt ut tre bollar som går direkt till finalomröstning. Där får ni läsare sedan rösta på den ni tycker är bäst. 

Den här artikeln handlar om: