Ungdoms-EM Valencia
Foto: Valencias Padelförbund och FIP.
Ungdoms-EM 2022

Sverige till EM-final efter jättevändning: ”Det känns jättesjukt”

ANNONS

Sveriges tjejer är klara för EM-final på ungdoms-EM i Valencia. 
Ella Ho och Signe Horenius tog elva av de 13 sista gamen och vände 0-1 i underläge till seger 2-1 i set och skickade Sveriges till EM-final.

— Att vi gör detta i det första EM:et som spelas känns jättesjukt och helt otroligt, superroligt, säger en lycklig Ella Ho till PadelDirekt efter att ha besegrat Frankrikes F16-tjejer Lison Meal och Victoria Isaac. 

De svenska tjejerna, som besegrade Frankrike i gruppspelet, såg lite tagna ut av stundens allvar i inledningen på matchen, missade mycket och tappade till ett 0-5-underläge. 

— De spelade stabilt i början, det ska jag ge dem och vi gjorde för mycket misstag, lite nerver och lite stillastående, fortsätter Ho.

”Spelar bättre och bättre ju mer press det”

Men Sverige ändrade taktik, började lobba högt och mycket på Frankrikes korta forehandspelare Lison Meal. Och efter ett break till 1-0 i andra set (se lobben som gjorde det nedan) var det i princip gågata genom triumfbågen för de svenska tjejerna. 

— Lite uppochner var det väl efter lite nerver men jag tycker jag spelar bättre och bättre ju mer press det är, man måste våga vinna någon gång också.

— Vi fick till oss (från förbundskapten Sandra Örtevall reds.anm) att vi skulle lobba mer på forehandspelaren, det är jättesvårt att göra en bra bandeja på en hög lobb. Vi följde vår plan och det funkade, säger Signe Horenius, som i sin andra match som forehandspelare fick göra det i en EM-semifinal.

— I början gick det inte bra, jag var nog för nervös men jag försökte hålla i bollen och våga när chansen dök upp.

Nu ska ni spela final mot Spanien, hur ska det bli? 
— Jättekul, det kommer bli bra matcher.

I den första matchen, F14-klassen, besegrade de svenska tjejerna Juni Sjöland/Eliza Bosson Lou Agosti/Eloise Marais med 6-3, 7-5. 

— Det kändes mycket bättre i dag, jag älskar centercourten. Det var väl lite skakigt där i andra men vi löser det och jag tycker vi spelar jättebra, säger Juni Sjöland.

Smilla Ho/Tea Hylander föll i det sista betydelselösa matchen mot fransyskorna Louise Bahurel/Thais Panighi i F18-klassen, vilket innebar att Sverige vann med 2-1 totalt. 

 


TV: Se Signe Horenius´s läckra lobb mot Frankrike. 

Foto: Valencias Padelförbund och FIP. 

Den här artikeln handlar om: