Padelgalan 2022

Padelgalan 2022: De är nominerade i Årets Junior Herr

ANNONS

De första spelarna att nomineras till årets padelgala är herrjuniorerna.
Alla tre har tagit stora steg i deras utveckling under året och är på väg in i seniorpadeln. 
De nominerade är: Adam Axelsson, Erik Nordström och Will Släryd.

Kategorin Årets Junior presenteras av AtEvent. 

Svensk juniorpadel har tagit stora steg framåt i år. Det visade inte minst ett framgångsrikt ungdoms-EM i Valencia, men även att många unga spelare i år mer eller mindre tog steget upp i seniorpadeln. Alla tre nominerade i kategorin Junior Herr har i år, trots sin ringa ålder, utmanat även på seniornivå.

De nominerade är

Adam Axelsson, 17

Adam Axelsson har kommit fram som skjuten ur en kanon den här säsongen. Det var inte länge sedan han började med padel men Adam Axelsson levererar redan nu på en otroligt hög nivå för sin ålder. 17-åringen har en fin räckvidd och sitt främsta vapen i det offensiva spelet. Under året har han tillsammans med Erik Nordström tagit SM-guld i P18-klassen. Med samme Nordström krossade de dessutom motståndet i Mastersfinalen i P18-klassen. Tillsammans med Willy Släryd har Adam Axelsson också vid flertalet tillfällen stått för skalper i SPT:s A seniorklass.

Foto: Valencias Padelförbund

Willy Släryd, 16

Vilket genombrott han stått för i år unge Willy Släryd. Han har uppnått flertalet milstolpar — här är några: WPT-debut, vunna matcher i SPT:s A-klass och final i Danmarks Mastersfinal. 16-åringen besitter fantastiska handleder och står inte sällan för läckra konstslag. Han har också ett högt padel-IQ och läser spelet bra. Framtiden ser ljus ut för denna jättetalang. Willy Släryd vann både SM-guld och Mastersfinalen i P16-klassen. Var också framträdande under ungdoms-EM i Valencia även om han inte nådde sin allra högsta topp där.

Foto: Valencias Padelförbund

Erik Nordström, 17

Mycket av det ni redan läst om Adam Axelsson kan ni också applicera på Erik Nordström. Duon har spenderat en stor del av säsongen tillsammans och burit varandra mot en fem plus-säsong. Likt Axelsson har Nordström sitt främsta vapen i offensiven. 17-åringen är fantastisk vid nät och blandar vassa volleyslag med en mycket bra overhead. Nordström besitter alla attribut för att bli en riktigt bra padelspelare och bli inte förvånade om han levererar resultat på seniornivå redan nästa säsong. Förutom de framgångar vi nämnde kring Axelsson kan vi lägga till den där fantastiska matchen på på ungdoms-EM där de i lag-matchen mot Spanien pressade supertalangerna Pablo Cardona (rankad 94 på WPT) och Daniel Santigosa (117), 5-7, 4-6. Nordström levererade också, precis om Axelsson, för sitt Halmstad under lag-SM, där de slutade 3:a.

Foto: Valencias Padelförbund


* För att klassas som junior får spelare ha varit max 18 år under säsongen 2022. 


ARKIV: Willy Släryd mellan benen.

Foto: Valencias Padelförbund

Den här artikeln handlar om: