Padelgalan 2022

Padelgalan 2022: De är nominerade i Årets Spelare Herr

ANNONS

Nedräkningen till Padelgalan 2022 fortsätter. Tidigare i dag presenterades de nominerade damerna till den prestigefyllda kategorin Årets Spelare — nu är det dags för herrarna.
De nominerade till Årets Spelare 2022 är… Daniel Windahl, Simon Vasquez och Viktor Stjern. 

Kategorin Årets Spelare presenteras av Euro Finans.

I fjol kammade Daniel Windahl hem priset som årets spelare 2021. I år, efter en mycket fin säsong, är han återigen nominerad. Denna gång ställs han mot sin tidigare partner Simon Vasquez som nått stora internationella framgångar detta år, samt en av höstens stora SPT-dominanter: Viktor Stjern.  

De nominerade är

Daniel Windahl 

Daniel Windahl skrev svensk padelhistoria under 2022 när han som första manliga padelspelare tillsammans med Cristian Gutierrez tog sig vidare från WPT-kvalet och kvalificerade sig till huvudrundan. Det har varit ett år över förväntan och med en 64:e plats på WPT-rankingen har han satt Sverige på den internationella världskartan inom padel. Han tog även SM-guld med Simon Vasquez utan att tappa ett enda set genom turneringen.

Foto: World Padel Tour. 

Simon Vasquez 

Simon Vasquez har under året som gått tagit ytterligare steg på den internationella scenen. Han har tagit sig till Previa-final på World Padel Tour där han närmar sig topp 100-gränsen på världsrankingen. Han har spelat bra även på Premier Padel, och har klättrat till en 112:e plats på rankingen. Han tog också sitt fjärde SM-guld tillsammans med Daniel Windahl.

Foto: World Padel Tour.

Viktor Stjern

Viktor Stjern har tagit stora kliv som padelspelare under 2022. Han har tillsammans med sin parhäst Pierre Bonfré dominerat på Swedish Padel Tour under hösten, med bland annat tre raka titlar och segrare av Mastersfinalen. Med sin frejdiga spelstil och maxade energi, där 100 procent inställning på varje boll är mottot har göteborgaren utvecklat alla delar i sin padel denna säsong.

Foto: Bildbyrån.


ARKIV: Viktor Stjern med ett vasst avslut på en fin boll under SPT 7 i Skurup.

Foto: Padel-Television. 

Du kanske även vill läsa:
Padelgalan 2022: De är nominerade i Årets Junior Dam
Padelgalan 2022: De är nominerade i Årets Junior Dam
Padelgalan 2022: De är nominerade i Årets Junior Herr
Padelgalan 2022: De är nominerade i Årets Junior Herr
Den här artikeln handlar om: