Daniel Windahl enda toppspelaren att nobba SM.
Foto: Filip Isacsson och Bildbyrån — montage.
Padel-SM

Fyra stora namn anmälda till SM i dag — Windahl enda som bojkottar: ”Klart dubbelmoral”

ANNONS

Det står nu klart att herreliten, förutom Daniel Windahl, kommer att spela SM i Kungälv 10-12 december. 
I dag och i går anmälde sig Viktor Stjern/Pierre Bonfré och Linus Frost/Pablo Figueroa. Om än något ofrivilligt. 
— Jag tycker inte det är positivt att de (förbundet) vinner på det, säger Linus Frost till PadelDirekt. 

Turerna har gått fram och tillbaka för årets SM i padel. När beskedet att spanska spelare (som varit folkboförda i Sverige i ett år) tilläts att delta valde herreliten att bojkotta turneringen. Efter samtal mellan representanter från förbundet, spelarna och föreningarna kvarstod beslutet om att låta spanska spelare delta. Trots det valde spelarna för drygt två veckor sedan att blåsa av den gemensamma bojkotten.

”Det är upp till var och en. Men det finns ingen kollektiv bojkott längre”, berättade spelarrepresentanten Viktor Stjern då.

Spelarna är inte nöjda med utfallet men har ändå landat i det här beslutat:

”Vi har nu gjort vad vi har kunnat i frågan gällande SM 2021. Vår ståndpunkt i frågan är tydlig. Vi hoppas nu att föreningarna lyfter vidare frågan på årsmötet 2022. Vi är inte nöjda med utfallet men av respekt mot arrangörer, sponsorer och svensk padel så planerar majoriteten att ställa up”, skriver Viktor Stjern om hur de resonerat kring SM-frågan.

Ett annat topp-par, Linus Frost och Pablo Figueroa, anmälde sig i går.

— För mig är det så klart lite dubbelmoral. Vi har stått för en sak men så spelar vi ändå. Jag står fortfarande för brevet vi skrev under och egentligen borde det vara något som ska hållas. Jag tycker inte det är positivt att de (förbundet) vinner på det, säger Linus Frost till PadelDirekt. 

”För oss är varenda boll viktig”

Han fortsätter: 

— Samtidigt måste vi tänka på oss som team. Jag och Pablo har haft ett långt träningsuppehåll och inte kunnat träna. Vi har bara kunnat spela matcher så för oss är varenda boll viktig. Nånstans där landade vi i att ändå spela. 

Om fler spelare hade bojkottat låter det som att du också hade gjort det. 
— Ja men lite så. Hade vi stått starka hade jag stått fast vi det, för jag tyckte vi skulle bojkotta men det blev liksom inte värt att stå ensam i det. Slutsatsen är väl att är viktigt för min egna padel och att det vägde över, men för svensk padel tycker jag inte det blev bra. 

Anledningen till att Linus Frost och Pablo Figueroa inte kunnat träna tillsammans under hösten är att Frost drabbades av hudcancer. Han har nu haft sin sista behandling men går fortfarande på kontroller. 

— Jag är tillbaka i full träning och tränar på så mycket jag kan. Det jobbigaste var väl att man gick från att träna hela tiden till att ligga på soffan, det var tråkigt. Men jag kan lägga det bakom mig nu. 

Hyllningen: ”Pablo har varit den bästa”

Under en period på två månader tränade Frost ingenting utan spelade bara matcher. En stor anledning till att resultaten inte gått parets väg riktigt. 

— Men jag har inte lagt så mycket värdering i förlusterna och egentligen var det väl bara Skurup som på riktigt blev ett platt fall. 

Han berättar att han fått bra stöttning av sin partner under den tunga perioden. 

— Pablo har varit den bästa. Han har inte tyckt att jag ska spela överhuvudtaget och varit väldigt rädd om mig. Men man vill ju så klart spela och stötta sin partner. Hade det varit tennis och singel hade jag inte spelat överhuvudtaget.

Efter dagens fyra anmälningar går det att konstatera att både herreliten och dameliten kommer att spela SM. Alla förutom Daniel Windahl som står fast vid sitt beslut om bojkott. På herrsidan missar Calle Knutsson SM på grund av en ryggskada och på damsidan missar Sofia Arvidsson SM eftersom hon är gravid.

Här är kan du se alla som just nu är anmälda till SM.

Den här artikeln handlar om: