Cayetano Rocafort och Simon Vasquez.
Foto: PadelDirekt
Svensk Padel

Padelförbundet ändrar reglerna för utländska spelare — Rocafort anmäld med Vasquez

ANNONS

Svenska Padelförbundet ändrar sina regler för utländska spelare i SM. 
Om du trots att du inte är svensk medborgare har bott i Sverige i över ett år har du nu möjligheten att ställa upp. 

Det skriver Svenska Padelförbundet i ett pressmeddelande.

”Svenska padelförbundet har efter grundlig genomgång av sina stadgar och med stöd av RF kommit fram till att det inte finns några hinder för utländska spelare som är stadigvarande bosatta i Sverige att delta i SM”, skriver Svenska Padelförbundet. 

Tävlingskommitténs nya tolkning är: 

  • Enligt Svenska Padelförbundets tävlingsbestämmelser får endast den som är medlem i förbundet, ansluten till förening, har gällande spelarlicens, är svensk medborgare eller har varit folkbokförd i 12 kalendermånader delta i SM- eller DM-tävling.

  • Den spelaren som är folkbokförd men inte är svensk medborgare ska ha varit medlem i en förening enligt ovanstående i minst 12 månader och kan endast spela med någon som är svensk medborgare.

  • Spelare som inte är svensk medborgare men anser sig uppfylla ovan krav ska i samband med anmälan till den aktuella SM- eller DM-tävlingen styrka detta på lämpligt vis genom att sända ett e-mail till tavling@svenskpadel.se.

Tomas Andersson, ordförande för Svenska Padelförbundet:

— Det känns bra att vi nu kommit fram till denna lösning som innebär att spelare som bor och verkar här i Sverige också får möjlighet att spela de svenska mästerskapen i padel. 

Om du inte har svenskt medborgarskap måste du alltså ha bott i Sverige i 12 månader och varit medlem i en förening. Har man inte bott i Sverige i ett år har man däremot inte möjlighet att spela. 

Beskedet öppnar upp för Cayetano Rocafort som bott i Sverige i nästan två år och spanjoren är nu anmäld tillsammans med Simon Vasquez. 

— Nu tycker jag att vi har kommit till en bra avvägning. Vi har kollat lite på hur andra racketsporter gör och tittat noggrannare på Riksidrottsförbundets stadgar, säger Kent Persson, kommunikationsansvarig för Svenska Padelförbundet till PadelDirekt. 

Jose Gaspar som flyttade till Sverige i januari får däremot inte spela SM. 

Den här artikeln handlar om: