Genrebild
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

SM-beskedet från toppspelarna: ”Finns ingen kollektiv bojkott längre”

ANNONS

Svenska herreliten går nu ut med ett gemensamt uttalande inför SM i Kungälv 10–12 december.
”Det finns ingen kollektiv bojkott längre, skriver Viktor Stjern i ett sms till PadelDirekt.

”Här kommer ett uttalande från herrgruppen som stod bakom brevet gällande SM”, skriver spelargruppen och fortsätter:

”Vi har nu gjort vad vi har kunnat i frågan gällande SM 2021. Vår ståndpunkt i frågan är tydlig. Vi hoppas nu att föreningarna lyfter vidare frågan på årsmötet 2022. Vi är inte nöjda med utfallet men av respekt mot arrangörer, sponsorer och svensk padel så planerar majoriteten att ställa upp.”

Det var i september som det rådde kaos i svensk padel. När det visade sig att Svenska Padelförbundet öppnat upp för icke-svenska medborgare att anmäla sig till SM gick i princip hela Sveriges herrelit samman och meddelade i ett öppet brev att man bojkottar mästerskapet.

Nu återstår att vad majoriteten faktiskt innebär. Den enda som varit tydligt med att han bojkottar Svenska Mästerskapen 2021 är Daniel Windahl. 

PadelDirekt frågar Viktor Stjern vad ”majoriteten” innebär, alltså om det är fler spelare än Windahl som väljer att bojkotta. Svaret kommer snabbt:

”Det är upp till var och en. Men det finns ingen kollektiv bojkott längre”, skriver Viktor Stjern i ett sms till PadelDirekt.

På damsidan har flera av Sveriges bästa spelare anmält sig. Även de två herrspelarna som är etta och tvåa på svenska rankningen, Simon Vasquez och Cayetano Rocafort, har anmält sig. Se hela anmälningslistan här.

Den här artikeln handlar om: