Helena Wyckaert / Baharak Soleymani.
World Padel Tour

Soleymanis helomvändning: spelar WPT i Madrid med belgiska stjärnan

ANNONS

Baharak Soleymani hade bestämt sig för att inte spela på World Padel Tour innan juni för att inte slita för hårt på sitt knä.
För PadelDirekt berättar ”Barre” att hon nu ångrat sig.
— Jag kommer faktiskt spela redan i Madrid, jag åker om en vecka, säger Soleymani.

Det var när frågan kom från belgiskan Helena Wyckaert, rankad 80 i världen, som suget blev för stort för Baharak Soleymani.

— Min plan var att spela första i Marbella i juni, men efter första SPT:n fick jag en förfrågan att spela redan i Madrid. Jag sa först nej men sen tänkte jag på det i två dagar och ändrade mig. Jag vill ta chansen känner jag. Det är egentligen för tidigt men jag kunde liksom inte säga nej... det kommer bli jätteroligt, säger Soleymani till PadelDirekt.

Trots att 33-åringen gjorde comeback från sin långa knäskadefrånvaro först i februari har ”Barre” redan hunnit vinna två av två möjliga SPT-titlar tillsammans med Sofia Arvidsson denna fortfarande unga tävlingssäsong.

I den spanska huvudstaden Madrid, den första veckan i april, blir det en helt ny partner för Barre.

— Vi har nog aldrig spelat ihop faktiskt, men vi känner varandra väl och har velat spela tillsammans tidigare. Jag känner mest att jag inte har något att förlora. 

Är det smickrande att få en sån fråga?
— Jo men det är så klart smickrande. Det har funnits fler förfrågningar om WPT under vintern, men jag har hela tiden sagt nej då jag inte velat boka upp mig. Det har ju varit osäkert med knät så jag vill inte lova saker innan jag vet hur det går med allt.

”Vill verkligen ta mig in i en huvudturnerning

Hon har inga större förhoppningar om att nå långt på årets första World Padel Tour-tävling, där hon kommer att vara tillbaka på sin gamla välbekanta backhand-sida.

— Jag kände att jag kör så får vi se vad det blir, jag har ju inte stått på backhand-sidan på länge. Det händer väldigt mycket just nu men det blir väldigt roligt, jag åker ner till Madrid första april och börjar spela sen på måndagen. Vi kanske får ihop två pass tillsammans innan turneringen.

Helena Wyckaert är ett bekant namn för den som följde Swedish Padel Tour förra året. Så sent som i oktober spelade hon tillsammans med Emmie Ekdahl i Kumla/Örebro — en duo som blev titelvinnare direkt.

I Madrid krävs kommer det krävas flera starka insatser från Soleymani/Wyckaert för att sig igenom förkval och kval (pre-previa och previa) innan huvudturneringen drar i gång. Ett delmål för den 105-rankade Soleymani i år. 

— Jag vill verkligen ta mig in i en huvudturnering, jag var ju en match ifrån att göra det förra året.

Du har nämnt att du vill bli topp 50 i världen.
— Ja, målet är att bli topp 50 i år eller nästa år. Det är ingen stress med tanke på knät.

Hur är läget med knät efter en tuff SPT-helg?
— Det känns okej, det var svullet i måndags så jag måste ta det lugnt nu fram till lördag. Men det är ju väldigt frustrerande, jag måste verkligen ta dag för dag. Jag kan inte planera för nästa vecka ens.

Lördag var det, ja. Då är det dags för Icaniwill Invitational på Scandinavian XPO vid Arlanda, där Soleymani/Arvidsson ställs mot världsstjärnorna Bea Gonzalez/Lucia Sainz. En tävling som sänds gratis på PadelAlto.com.

— Det ska bli jätteroligt, verkligen. En tuff utmaning, men det är bara att gå in och köra och göra så gott vi kan. Förhoppningsvis gör man det bättre än i Hede (Studio Padels turnering). Det ska bli fantastiskt kul att möta Bea (Gonzalez) och Lucia (Sainz). 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: