PadelDirekt på SPT 2
Foto: PadelDirekt.
Swedish Padel Tour

Blodig Barre efter nya SPT-titeln: ”Vill bara lägga mig och dö”

ANNONS
Dominanterna Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani var överlägsna i SPT 2-finalen och tog andra raka titeln efter att ha vunnit helgens alla set.

— Det känns extra gött att ha vunnit första och andra med tanke på att jag vet hur många nivåer till vi har, säger Soleymani till PadelDirekt.

6–3, 6–2 skrevs slutresultatet till mot Antonette Andersson/Emmie Ekdahl i finalen i Nybro, årets andra titelmatch på Swedish Padel Tour. Och för andra gången i rad var ex-tennisproffset Sofia Arvidsson och ex-Sverigeettan Baharak Soleymani aldrig riktigt hotade i någon av helgens fyra matcher.

— Vi gillar den här utmaningen, att vara paret att slå. Att försöka undvika det är en kul utmaning. Vi var inte riktigt nöjda med matchen i morse (seger över Girdo/Åkerberg) men vi hittade ändå ett sätt att vinna matchen och det tyder på styrka. Sedan i finalen känns spelet lite bättre, säger Sofia Arvidsson till PadelDirekt.

Både Arvidsson och Soleymani gjorde comeback i februari efter barnafödade respektive en allvarlig knäskada. ”Barre” har dock många procent kvar till sitt max, känner hon.

— Får man bara börja träna ordentligt och träna tillsammans så har vi flera nivåer till, säger Baharak Soleymani.

Hur känns knät?
— Det blir bättre och bättre, jag klarar mer och mer. Jag känner mig lite fysiskt starkare än på första SPT:n men ibland vill jag bara lägga mig och dö på banan. Nu får jag lägga på ett kål och jobba lite kondition också. Så ska jag orka som fan.

”Det är blod här och och det är blod där”

Taktiken för stjärnduons motståndare i de åtta matcherna hittills på Swedish Padel Tour har varit att försöka utnyttja att Soleymani inte hunnit tillbaka till toppformen efter att ha varit Sverigeetta fram till augusti 2020.

Det har alltså inte fungerat över huvud taget — i princip alla bollar kommer tillbaka från 33-åringens hörn.

— De får nog byta taktik, säger Arvidsson innan Soleymani fyller i:

— Men det gör de inte! Nej men jag vinner mycket på att jag aldrig ger upp. Det gör ju ont liksom.

Den här gången fyller Arvidsson i, pekandes på Soleymanis ben.

— Det är blod här och och det är blod där.

Soleymani igen:

— Ja det är sår överallt liksom. Jag ger som sagt inte upp... det som motståndarna vinner poäng på är att de träffar mig! Jag har fått några bollar på mig.

I matchen om tredjepris vann Amanda Girdo/Anna Åkerberg över Ajla Berham/Matilda Hamlin med 6–3, 6–3.

Den här artikeln handlar om: