Swedish Padel Tour

Soleymani/Arvidsson klara för andra raka finalen: ”Fler växlar”

ANNONS

Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson vann prestige-gruppfinalen över Amanda Girdo och Anna Åkerberg och är klara för andra raka finalen på Swedish Padel Tour.

6–4, 7–5 slutade drabbningen på söndagsmorgonen och nu väntar SPT-final klockan 13.00 för den så rutinerade stjärnduon Baharak Soleymani/Sofia Arvidsson.

I finalen ställs de mot Antonette Andersson och Emmie Ekdahl. Den sistnämnda tvingades vila i nio dagar mellan första och andra SPT. Men efter seger 6-4, 7–6 över Rebecca Nielsen/Lisa Andersson på söndagen är de vidare till sin första SPT-final för året.

— Det har känts bättre och bättre under turneringen, säger Andersson till PadelDirekt.

Vad ska ni göra för att vinna finalen?
— Vi ska fortsätta med det vi gör. Vi har en bra bild av hur vi ska spela mot dem, säger Ekdahl.

Finns det någon detalj ni vill berätta mer om?
— Nej det håller vi internt, säger Ekdahl och båda bjuder på ett skratt.

Vi träffar deras tränare Dani Dios vid centercourten i Nybro. Han håller med om att spelet sett allt bättre ut och tror att finalen blir deras bästa prestation.

— Emmie kunde inte träna på nio dagar så det har varit lite upp och ner. Men de dåliga perioderna blir allt bättre, säger Dios till PadelDirekt.

Hur är det med Ekdahls fysik?
— Fysiskt känner hon sig bra, det är det spelmässiga som inte sitter till hundra procent. Men det kommer att bli deras bästa match nu i finalen.

Dani Dios tränar även Baharak Soleymani och kommer att få se sina adepter slåss om SPT-finalen klockan 13.00 på söndagen.

— Det ser fint ut för Barre, hon spelar stabilt och konsekvent. Men hon är inte heller hundra än efter sin skada, det finns fler växlar att lägga i för både henne och Sofia (Arvidsson).

Arvidsson/Soleymani har hittills i turneringen inte förlorat ett enda set. 

11.00 är det dags för nästa heta gruppfinal när Cayetano Rocafort och Simon Vasquez ställs mot Pierre Bonfré och Viktor Stjern.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: