SPT Örebro
Helena Wyckeart och Emmie Ekdahl.
Viktor Andersson.
Svensk Padel

Favoritens stora revansch efter mäktig vändning

ANNONS

Så fick hon sin revansch för SM-finalen, Emmie Ekdahl, och vilken glädje därefter. 
Trots underläge 1-4 i det första setet lyckades hon och Helena Wyckaert kämpa sig ifatt mot Girdo/Åkerberg och få sin revansch. 
— Det är riktigt skönt, verkligen en revansch, säger Emmie Ekdahl till PadelDirekt efteråt. 

Emmie Ekdahl tillsammans med den i världen 58-rankade belgiskan Helena Wyckaert hade bestämt sig. De skulle bara vinna Örebro/Kumlas SPT. Inte ens att SM-vinnarna Anna Åkerberg och Amanda Girdo stod vid sidan om gjorde något. 

Men det började tufft, break mot sig direkt och underläge 2-4 i första set. Där och då vände det, Ekdahl skulle inte förlora den här matchen. 
Paret bröt tillbaka till 3-4, servade till 4-4 och vann första set av bara farten med 6-4. 

I andra hämtade de fram ytterligare en nivå och blåste SM-vinnarna av banan. De tog sig snabbt upp till 4-2.
Girdo/Åkerberg brukar inte missa mycket men smashade bort sig rejält och trots egen serve var det 5-2 och lång, lång uppförsbacke. 

Wyckaert till Karlstad

Och det var sedan just Ekdahl som både fick serva hem gamet och sedan med ett overhead-slag avgöra med ett slag mitt emellan Girdo/Åkerberg och ingen av de hann med. 
6-2 och SPT Örebro/Kumlas titel till Ekdahl/Wyckaert.

— Så jäkla skönt, verkligen bra att det var så kort mellan turneringarna också. Vi har hållit vår gameplan hela turneringen och även i finalen, säger Emmie Ekdahl. 

För Wyckaert blev det en Sverige-revansch. När hon och Emmie spelade tillsammans senast i Helsingborgs SPT föll de i finalen mot Antonette Andersson och Baharak Soleymani. 

— Verkligen skönt, jag är glad att jag kom hit, säger hon efteråt och bekräftar att hon också kommer till nästa SPT i Karlstad. 

— Nu är det klart, ler hon.

Den här artikeln handlar om: