Hede Invitational
Svensk Padel

Rörd Soleymani tillbaka: ”Helt skakig — så jävla roligt”

ANNONS
Baharak Soleymani var känslosam efter sin första ”riktiga” match på sex månader. Trots förlust, tillsammans med Sofia Arvidsson, mot världsspelarna Patty Llaguno och Virginia Riera lyste det i hennes ögon. 
— Jag är helt skakig, säger Soleymani till PadelDirekt.

Under SPT:n i Vilshärad i juli skadade sig Baharak Soleymani så svårt i knät att hon har tvingats vila, och vila och åter vila. Tills nu. På Hede Padelcenter Invitational i Kungsbacka fick ”Barre” äntligen göra comeback.

Mot WPT-spelarna Patty Llaguno, rankad tia i världen, och Virginia Riera, rankad 17 i världen, blev det visserligen förlust 3-6, 1-6, men det var inte det hon tog med sig från matchen. 

— Jag är lättad, jag är verkligen lättad. Det är min första match där jag också får lite adrenalin, innan har jag kört lite träningsmatcher, men du kan tänka dig… det är med lite kompisar och man ta det lite lugnt. Här är det skarpt läge och jag har varit rädd för att få adrenalin för det var då jag skadade mig, säger Baharak Soleymani till PadelDirekt efteråt. 

— Jag mår bra och det är så fantastiskt att ha fått spela den här matchen och vara på banan, så jävla kul, så jävla roligt. 

Hon fortsätter: 

— Men på slutet är jag trött asså. Jag har ju inte konditionen. Nu får man komma hem och träna rehab och kondisen — men jag är fantastiskt glad att vara här, säger en nästan rörd Baharak Soleymani. 

Hur känner du för att möta två världsspelare direkt i din första match?
— Nu är jag fantastiskt glad att jag har fått gjort det men när jag fick reda på detta för två veckor sedan har jag legat och tänkt på om det, om det verkligen är rätt att göra det här, direkt in mot världseliten liksom. Så jag tyckte att den känslan var lite obehaglig först, jag hade helst spelat mot svenska par. Men nu känns det skitbra — jag överlevde.

På lördagen var det dags för ”bronsmatch” mot Amanda Girdo och Anna Åkerberg. Redan då såg det klart bättre ut spelmässigt för både Soleymani och Arvidsson som vann med 6–2, 6–4.

— Det är väldigt många känslor. Så skönt att vara tillbaka. Jag kom inte hit med något resultatmål utan ville bara ha roligt. Men skitkul att vi vann i dag, säger Soleymani.

Tårarna kom när du tittade i mobilen efter matchen.
— Ja men det är så fantastiskt roligt, jag är verkligen skitglad och det gör en extra motiverad att åka hem och fortsätta rehaben på måndag.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: