Hede Invitational
Amanda Girdo och Anna Åkerberg.
Foto: Viktor Andersson
Svensk Padel

Girdo/Åkerberg stod upp mot världsstjärnorna: ”Man blir förbluffad”

ANNONS
Världstrean Lucia Sainz med legendaren Carolina Navarro Björk som partner mot Sverigeettorna Anna Åkerberg och Amanda Girdo.
Då bjöds det på högklassig padel — och favoritseger.

Skulle de svenska dominanterna från 2020 kunna bjuda upp till dans när två av världens absolut bäst kom på Sverigebesök?

Skulle den klart största blågula talangen Amanda Girdo visa att hon tagit ännu ett stort kliv i utveckligen under vintern?

Funderingarna inför var många och drabbningen i Hede Padel Invitational i Kungsbacka blev lika intressant att följa som alla trodde på förhand. Spanjoren Lucia Sainz och spansk-svenska Carolina Navarro Björk hade dock inga problem att segla ifrån och vinna klart, även om svenskhoppen bjöd på många fina bollar.

— Vi är så klart jättenöjda. Vi bjuder på match även om det är lite svajigt i första gamen. Andra set är vi verkligen supernöjda med. Det var jättekul, verkligen, säger Amanda Girdo till PadelDirekt.

PadelDirekts två utsända reportrar och övriga som tagit plats på läktarplats vid centercourten njöt av underhållningen som det bjöds på vid 22-tiden på fredagen.

Slutresultatet skrevs till 6–2, 6–4 men svenskornas insats var förmodligen bland de bästa de någonsin presterat. Anna Åkerberg hade svårt att veta vilken nivå hon skulle förvänta sig när två av världens bästa spelare stod på andra sidan.

— Det är så svårt att föreställa sig men stundtals blev man ju helt paralyserad av hur bra de är. Man tycker man själv gör ett jättebra slag och så kontrar de. Men ibland känner man att de är mänskliga, att vi också kan avgöra bollar och styra. Det är liksom både och, på ett sätt är de mänskliga och på ett sätt blir man förbluffad av hur de spelar.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: