SPT Örebro
Helena Wyckaert.
Helena Wyckaert, Instagram.
Helena Wyckaert

De bildar en drömtrio i Örebro/Kumla

ANNONS

Den i världen 58-rankade belgiskan Helena Wyckaert är i Sverige föra att spela SPT. Precis som när hon var här sist är det med SM-finalisten Emmie Ekdahl. 
Vid sin sida kommer de att ha den förre förbundskaptenen Dani Dios.

— Kul att få ha honom vid sin sida. Han är schysst och en bra coach - jag ser fram emot det, säger belgiskan Hela Wyckaert till PadelDirekt. 

Det är femte gången Helena Wyckaert är i Sverige — det har kommit att bli ett favoritställe för den 58-rankade belgiskan. Tre gånger i Vilshärad och en gång i Helsingborg. Senaste gången var i just Helsingborg, då också med Emmie Ekdahl som partner. 

— Vilshärad har verkligen kommit att bli ett av mina favoritställen, berättar hon efter att just ha anlänt till Stockholm.

Helena och Emmie träffade varandra på EM i Portugal i fjol där de utkämpande en bronsmatch mot varandra. En match som Sverige till slut vann. Efter det har de hållit kontakten.

— Senast i Helsingborg gjorde vi en bra turnering när vi spelade tillsammans så jag hoppas vi gör det igen och tar oss till final.

Hur är det att spela med Emmie? 

— Jag känner mig trygg med henne. Hon jobbar hårt och jag hoppas få se hennes förbättringar från när vi spelade sist. 

Till vardags försöker Wyckaert slå sig in på toppen av World Padel Tour. I fjol lyckades hon att nå sextondelsfinal två gånger, i Madrid och i Cascais. I år har hon inte nått så högt. 26-åriga Wyckaert spelar där med Manuela Isabel Alaga från Uruguay. 

— Mitt mål till nästa säsong är att starta i huvudturneringen. Att ta mig förbi fler förturneringar. Tekniskt är jag rätt bra men jag behöver jobba med det taktiska. Det är något som många spelare i europeiska länder saknar, förutom i Spanien, där kan jag bli bättre. 

Vad är din åsikt om den svenska padelscenen? 
— Jag vet mer om herrarna faktiskt. Jag bodde i Madrid för två år sedan så jag har koll på Calle och Simon, spelare som vunnit på WPT. Jag tror de har en bra framtid framför sig. Baharak Soleymani spelade jättebra i Marbella — hon har en bra framtid. 

Du kanske även vill läsa: EXKLUSIVT: Patrick Ekwall träffar världsspelaren Alejandra Salazar Den här artikeln handlar om: