OMDISKUTERADE FINALEN
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Coello efter den omdiskuterade finalen: "Om domaren hade fel, skulle jag kastat ut bollen"

ANNONS

Arturo Coello och Agustin Tapia var gäster i det spanska kvällsprogrammet "La Resistencia". Där talade spelarna för första gången om den omdiskuterade finalen på World Padel Tour i Chile mot Lebron och Galan.
"Det var tre sekunder när jag trodde att de skojade med oss, jag svär", sade Arturo Coello.

Alla huvudpersoner i den omdiskuterade finalen i Chile har gett sin version av händelsen. De enda som ännu inte hade uttalat sig var "offrererna" för situationen: Arturo Coello och Agustín Tapia.

Det spansk-argentinska paret bjöds in till en av Spaniens främsta sena kvällssändningar, La Resistencia, där de för första gången gav sin åsikt om situationen de upplevde den dagen.

"Det var tre sekunder då jag trodde att de skämtade med oss, jag svär", sade Arturo Coello till programledaren David Broncano.

"Det var värt det dubbla"

De unga talangerna, som var långt ifrån att skylla på sina motståndare eller domaren för det som hände i den matchen, betonade bara hur viktigt det var för dem att övervinna denna orättvisa.

"Det var värt det dubbla, eftersom det var komplicerat mentalt att behöva vända på situationen. Det var viktigt för oss", sade Tapia.

Även om det har funnits många åsikter om kontroversen anser Coello att det inte fanns något ondskefullt syfte och att det viktiga är slutresultatet.

"Om de spelade poängen och trodde att vår boll var ute, så är det okej. Många människor har sagt vad de tyckte, men i slutändan är det bara hypoteser. Det är spänningsmoment ... det är en final. Men vi är glada, att vi vann i slutändan", sade spanjoren.

"Jag skulle kasta ut den"

Slutligen, när värden frågade vad de skulle ha gjort om de hade varit i rivalernas skor, var paret överens om svaret.

"Om jag insåg att domaren hade fel, skulle jag ha kastat ut bollen. Det är okej, det finns många turneringar under året", sade de.


Se den omdiskuterade händelsen här:

Du kanske även vill läsa:
Försvarar sig efter skandalmatchen: "Spelarna vet vilken typ av person jag är"
Försvarar sig efter skandalmatchen: "Spelarna vet vilken typ av person jag är"
Domaren i den omdiskuterade finalen i Chile: ”Den mest orättvisa matchen i historien”
Domaren i den omdiskuterade finalen i Chile: ”Den mest orättvisa matchen i historien”
Galan och Lebrons tränare efter kontroversen: "Folk har reagerat mycket starkt"
Galan och Lebrons tränare efter kontroversen: "Folk har reagerat mycket starkt"
Den här artikeln handlar om: