Mariano Amat.
Foto: World Padel Tour.
Internationell padel

Galan och Lebrons tränare efter kontroversen: "Folk har reagerat mycket starkt"

ANNONS

Alejandro Galan och Juan Lebrons tränare, Mariano Amat, talade om parets komplicerade start på säsongen i en intervju med den spanska tidningen La Chiquita.
— Vi betalar priset för förra säsongen, säger argentinaren Amat. 

Juan Lebron och Alejandro Galan, det främsta paret på världsrankingen, har inte börjat 2023 på bästa sätt.

Efter två månaders tävling har spanjorerna inte fått lyfta någon titel och har redan missat ett par turneringar på grund av skador. Dessutom har de varit inblandade i par kontroverser.

Argentinaren Mariano Amat, som tränar nummer ett från bänken, talade om denna komplicerade start på säsongen för duon.

— Förra säsongen spelade vi mer än 100 matcher. Så många finaler, alla turneringar utom en. Du spelar mer än resten, från tisdag eller onsdag till söndag utan vila... Detta har ett pris. Vi betalar priset för förra säsongen, säger han till La Chiquita.

Foto: World Padel Tour. 

Efter att ha missat La Rioja Open på grund av fysiska besvär och tvingats dra sig ur Paraguay Open är Lebron och Galan också borta från turneringen i Granada, eftersom båda spelarna är skadade. Duon kommer att återvända först till nästa turnering i Bryssel.

— Ale hade en fibrillär bristning i biceps femoris. Juan är på väg ut ur skadan och har inte kunnat spela ännu... I princip kommer båda att vara tillbaka om 2-3 veckor. Vi kommer att försöka vara med i Bryssel. Det beror på utvecklingen, fortsätter Amat.  

Finalen i Chile Open

Förutom de fysiska problemen var spanjorerna inblandade i en kontroversiell final i WPT Chile Open efter en domarskandal. Amat, som observerade situationen från bänken, lyckades inte förstå exakt vad som hände vid tidpunkten för kontroversen.

— Vid den tidpunkten visste jag inte vad som hade hänt förrän jag fick veta att domaren hade kallat ut poängen. Nu skulle jag förmodligen ha agerat annorlunda, men i det ögonblicket förstod jag att det var domarens beslut och att matchen måste fortsätta. 

Efter att Galans beslut att hävda domarens beslut och fortsätta spela poängen fick världens främsta lag mycket kritik.

"Vi var dömda"

Tränaren tycker att allting förstorades upp och insisterar på att det inte fanns några dåliga avsikter från spelarnas sida och att den kritik som mottogs berodde på bristande respekt.

— Folkets reaktion har varit mycket hård. Nu gör alla moraliska fördömanden och klandrar en utan att kunna argumentera för något. I den meningen har vi fördömts. Det var inte avsiktligt. Beslutet kan vara fel, men det fanns inget intresse av att dra nytta av det.

Han fortsätter: 

— Galan fick mycket kritik, och de smutskastar dig för en moralisk fråga när de som gör bedömningen gör det utifrån förolämpningen. Jag kan inte förstå det. Sociala medier tillåter vem som helst att ge sin åsikt utifrån respektlöshet.

Den här artikeln handlar om: