Alex Arroyo och Miguel Yanguas.
Foto: World Padel Tour.
Internationell padel

Talangen tillbaka snabbare än väntat — kan ställas mot Vasquez

ANNONS

Alex Arroyo skulle missa hela den sydamerikanska WPT-touren. Men nu bekräftar hans partner Mike Yanguas för PadelDirekts systersajt Padel Alto att paret kommer att spela Paraguay Open tillsammans. 

Inför La Rioja Open i Argentina kom nyheten att den spanska talangen Alex Arroyo kommer att missa hela den sydamerikanska WPT-turnén, som de just nu befinner sig på.

Men nu kan Padel Alto avslöja att Arroyo är tillbaka på banan tidigare än väntat. Hans partner Mike Yanguas bekräftar att han och Arroyo kommer att spela tillsammans redan i Paraguay Open som börjar den 21 mars.

Kan ställas mot Vasquez

Mike Yanguas missade La Rioja Open men valde att para ihop sig med den framgångsrika talangen Leo Augsburger inför Chile Open. Augsburger gick till en sensationell final med Tino Libaak i La Rioja Open men paret lyckades inte kvalificera sig till Chile Padel Open.

WPT-reglerna säger dock att förloraren i den sista kvalmatchen kan paras ihop med någon som redan är kvalificerad om partnern inte är tillgänglig. I den första matchen väntar Javi Ruiz och Gonzalo Rubio på paret i Paraguay.

Yanguas/Arroyo har för övrigt fått en drömlottning i Paraguay. Fernando Belasteguín och Sanyo Gutiérrez kommer inte till spel och därför kan eventuellt Simon Vasquez och hans partner Jaime Menendez i stället vänta i en eventuell åttondelsfinal. Det är ännu oklart om Belasteguin och Gutierrez plats kommer att ersättas av en ”lucky looser” från kvalet. 

Den här artikeln handlar om: