Leo Augsburger & Mike Yanguas.
Foto: World Padel Tour.
Internationell padel

Märkliga situationen: Föll i kvalet — får spela huvudturneringen ändå

ANNONS

Leo Augsburger och Tino Libaak gör succé i La Rioja Open och har nått kvartsfinalen för första gången. 
Augsburger väljer dock att spela med Mike Yanguas i det kommande Chile Padel Open.

Den spanska webbplatsen Relevo avslöjar att supertalangen Leo Augsburger kommer att paras ihop med Mike Yanguas i den kommande WPT Chile Padel Open.

Leo Augsburger och Tino Libaak har haft stora framgångar i La Rioja Open, Argentina, och nått kvartsfinal efter att ha tilldelats ett wildcard. Det innebar att Tino Libaak, vid 17 års ålder, blev den yngsta personen någonsin att nå kvartsfinal i en World Padel Tour-turnering.

Mike Yanguas spelar vanligtvis med Alex Arroyo, som kommer att missa alla tre turneringarna i Sydamerika på grund av skada.

Andra chansen 

För ett par veckor sedan misslyckades Libaak och Augsburger med att kvalificera sig till Chile Padel Open, då de förlorade kvalfinalen mot de spanska talangerna Daniel Santigosa och David Gala i Madrid.

I stället får Augsburger en ny chans genom att ta Arroyos plats i huvudturneringen.

Möjligheten att spela tillsammans med Yanguas kommer att äga rum eftersom argentinaren förlorade i kvalrundans sista omgång. Hade han åkt ut tidigare hade den möjligheten inte funnits. 

I WPT:s regler står följande:

"Om en av spelarna i ett par som redan är registrerat och kvalificerat sig för slutlottningen, under den tid då den preliminära fasen avslutades och upp till fem dagar före start av slutlottningen, orsakar ett motiverat avhopp från turneringen, får hans partner välja en av spelarna i ett par som förlorat 1/4-finalen i den preliminära lottningen i motsvarande turnering". 


ARKIV: Stående ovationer av publiken efter otroliga bollen.

Den här artikeln handlar om: