WPT La Rioja
Tino Libaak och Leo Augsburger
Foto: Bildbyrån
World Padel Tour

Från wildcard till final — Libaak och Augsburger släpper loss galenskap i La Rioja

ANNONS

Inför en fullsatt Superdome i La Rioja blev de unga argentinska stjärnorna Tino Libaak och Leo Augsburger det första Wildcard paret att nå en World Padel Tour-final efter att ha besegrat Lamperti och Belluati i två set.

I den första semifinalen i herrarnas lottning mötte veteranerna Miguel Lamperti och Juan Cruz Belluati turneringens sensation, de mycket unga Tino Libaak och Leo Augsburger Augburger, 17 och 18 år gamla.

Under segerintervjun var det en märkbart rörd Libaak:

Jag vill tacka alla som kommit hit för att titta. Och även alla som trott på oss och detta projekt.

Leo Augsburger fyllde in:

— Det är stort för oss att spela på den här nivån mot så här bra motstånd. Jag vill tacka Tino som är den yngste spelare någon att nå så långt. Jag är så glad för att ha hjälpt honom hit. 

De unga argentinska stjärnorna kom in i matchen fulla av självförtroende efter att ha besegrat tre tidigare världsettor i de tidigare omgångarna.

Då bröt galenskap ut hos de argentinska fansen

Libaak och Augsburger fick ingen bra start och Miguel Lamperti och Belluati använde sin erfarenhet för att ta ledningen. Trots detta kunde det unga argentinska paret samla sig och jämna ut poängen för att vinna det första setet i tie-break.

I den andra setet tvingade de argentinska "Pibes" fram sitt spel igen. De visade upp all sin anfallskraft och tog setet med 6-3, då bröt galenskap ut hos de argentinska fansen.

I morgon, i den stora finalen, kommer Tino och Leo att försöka fortsätta att skriva historia när de möter vinnaren av matchen mellan Coello/Tapia och Di Nenno/Stupaczuk.


Arkiv: Padel på högsta nivå: "Vad är det för bollar vi får se?"
 

Den här artikeln handlar om: