Damernas spelarförening, IPPA.
Foto: IPPA/WPT (montage)
Internationell padel

Damernas spelarförening om WPT: "Missbruksmetoder måste förbjudas från padel"

ANNONS

Genom ett uttalande från den Internationella padelspelarföreningen (IPPA), tog damerna ställning i konflikten med WPT. Spelarna klagade över att de pressats av touren att underteckna kontrakt.

För första gången sedan World Padel Tour presenterade sitt nya erbjudande inför säsongen 2023, har damerna nu tagit ställning i konflikten mellan spelare och WPT.

För några dagar sedan anklagade herrarnas spelarförening, PPA, med Alejandro Galan som ordförande, World Padel Tour för att utöva påtryckningar på spelare som saknar gällande kontrakt. Detta genom att pressa spelarna att underteckna det nya erbjudandet — annars skulle de inte kunna delta i nästa säsongs turneringar.

Nu ansluter sig damerna till detta klagomål genom ett officiellt uttalande från deras förening IPPA, där de rapporterar om samma situation.

Föreningen, som leds av Lucia Sainz, var mycket tydlig i sitt brev, där hon anklagade WPT (SetPoint Events) för att "bryta mot de mest grundläggande principerna om god tro inom idrotten" och för att ha utövat en ställning som är överlägsen och som förtjänar "de största förebråelserna, moral och idrottsetik".

"De tidigare missbruksmetoderna måste upphöra"

WPT har sagt att spelarna varit fria att skriva under kontraktet — eller avstå. Men spelare som inte gör det får inte delta i nästa säsongs turneringar — för IPPA är det inte likställt med valfrihet.

"Varje spelare utan kontrakt är fri att gå med eller inte gå med i Touren. Villkoren för en sådan anslutning har dock utarbetats, utformats och införts ensidigt av WPT/SPE, och om spelarna inte accepterar dem spelar de inte i Touren. Är det frihet?", står det i uttalandet.

Brevet avslutas:

"De missbrukande och dominerande metoderna från det förflutna måste förbjudas från padelsporten, för sportens, spelarnas och alla de som vill ha det bästa för padel".


ARKIV: Bea Gonzalez med ett läckert konstslag. 

Du kanske även vill läsa:
World Padel Tour om PPA:s anklagelser: "Faller inom ramen för förtal"
World Padel Tour om PPA:s anklagelser: "Faller inom ramen för förtal"
Han trotsar PPA — skriver under WPT-kontraktet och lämnar förbundet
Plus Han trotsar PPA — skriver under WPT-kontraktet och lämnar förbundet
Den här artikeln handlar om: