WPT:s presentation om 2023 års uppdaterade tour.
Foto: World Padel Tour
Internationell padel

World Padel Tour om PPA:s anklagelser: "Faller inom ramen för förtal"

ANNONS

Efter PPA:s uttalande där de kritiserar WPT för deras "uteslutning" av spelare utan kontrakt, har WPT publicerat ett officiellt svar till spelarföreningen.

— Vi kräver att styrelsen för spelarföreningen offentligt drar tillbaka sitt uttalande, heter det i meddelandet.

Efter att spelarföreningen, genom ett officiellt uttalande, anklagat WPT för att exkludera, och följaktligen utesluta, de spelare som för närvarande inte har ett gällande kontrakt för 2023, har nu WPT svarat.

I ett tillkännagivande som publicerats på sin webbplats och i sociala medier anklagar World Padel Tour PPA för att ha utfärdat en "massa osanningar" i sina uttalanden, och uppmanar till och med föreningen att ta tillbaka uttalandet.

“Faller inom ramen för förtal”

"Ett så beklagligt faktum som detta, som snarare faller inom ramen för brottet förtal riktat mot WPT, med det enda syftet att skada vår image och rykte, tvingas vi till att kräva att styrelsen för spelarföreningen, som undertecknat detta uttalande, tar tillbaka det", står det i WPT:s uttalande.

Det bör påpekas att WPT:s tidsfrist för att underteckna det nya erbjudande som presenterades för spelarna i oktober 2022, var den 27 november.

Erbjudandet lades fram individuellt — vilket PPA avvisade och uppmanade WPT att lägga fram ett kollektivt erbjudande.

PPA: Pressade att underteckna

Enligt PPA pressas många kontraktslösa spelare av WPT att underteckna det nya erbjudandet, med följden att de utesluts från touren om de inte uppfyller kraven.

Även om spelare utan kontrakt har kunnat delta under tidigare säsonger, uppger World Padel Tour att de den 18 november ska ha skickat ett informationsbrev till alla spelare och informerat dem om deras "skyldighet att ha ett gällande kontrakt eller att vara medlem för att kunna få delta i WPT-touren 2023".

Slutligen anklagar World Padel Tour PPA för att vilja föra spelarna närmare Premier Padel genom "en manöver för att rättfärdiga bristen på öppenhet och kommunikation gentemot sina medarbetare", vilket förminskar och misskrediterar WPT:s erbjudande. 

De anklagas också för att samarbeta med FIP (Internationella Padelförbundet) och QSI (Qatar Sports Investments), men "utan att offentligt kommunicera till sina medlemmar, fans eller media det förhållande som förenar den med kretsen eller de villkor som den erbjuder".


ARKIV: Fantastisk boll under finalen av Milanos Premier Padel.

Du kanske även vill läsa:
Han trotsar PPA — skriver under WPT-kontraktet och lämnar förbundet
Plus Han trotsar PPA — skriver under WPT-kontraktet och lämnar förbundet
Den här artikeln handlar om: