Spelarfacket (PPA)
World Padel Tour

Spelarfacket: "World Padel Tour pressar spelarna att skriva under kontrakten"

ANNONS

Spelarfacket (PPA) går hårt åt World Padel Tour i ett pressmeddelande där man hävdar att spelarna blir pressade att skriva under det nya förslaget från WPT.

Turerna har varit många, mellan de bästa herrspelarna och World Padel Tour. När WPT kallade till ett möte i Menorca för att tillkännage deras nya upplägg från och med 2023, bojkottade spelarfacket (PPA) gemensamt att delta i mötet och kallade det för ett "stort misslyckande". Den enda medlem av herrarnas elit som dök upp var Sanyo Gutierrez.

Nu har PPA uttalat sig i ett pressmeddelande angående konflikten med WPT. Det gäller det kontraktsförslag som spelarna fått från 2023 och fem år framåt.

Enligt källor till PadelDirekts systersajt Padel Alto har spelarna fram till i dag, söndag, på sig att skriva under kontraktet med World Padel Tour. I skrivelsen från PPA står följande:

"WPT utesluter och följaktligen utesluter de spelare mellan platserna 1 till 150 på WPT-rankingen som för närvarande inte har något gällande kontrakt för säsongen 2023 från sina tävlingar".

“Ett hot”

PPA, som tidigare har tagit ställning mot World Padel Tour och för den nya Premier Padel Tour som drivs av Internationella Padelförbundet (FIP), hävdar att World Padel Tour hotar spelarna genom sina kontrakt.

"WPT pressar gruppen av spelare utan giltigt kontrakt att skriva under ett nytt kontrakt, som WPT ensidigt infört, för de kommande fem åren. Under hotet att om de inte gör det kommer de att uteslutas från touren", står det i brevet från PPA.

Och fortsätter:

"Från PPA:s sida vill vi tydligt och kategoriskt uttrycka att vi inte kommer att acceptera denna typ av påtryckningar. Historiskt sett och fram till den här säsongen, som är på väg att avslutas, har spelare utan kontrakt kunnat delta normalt på touren".

Här är det nya förslaget från World Padel Tour.


Arkiv: Extraordinära bollen i Malmö.

 

Den här artikeln handlar om: