Ale Galan är ordförande för spelarfacket PPA.
Foto: Bildbyrån
World Padel Tour

Spelarnas svar på WPT:s inbjudan: "Det kommer inte bli något möte"

ANNONS

Den 10 oktober skickades ett brev ut från World Padel Tours styrelse till spelarna, där de bjöds in till en presentation om en ny plan för att återuppliva World Padel Tour. Spelarfacket, Professional Players Association (PPA), besvarade inbjudan med att man inte kommer gå med på några förslag så länge spelarnas krav inte upprätthålles.  

Presentationen av förslaget är planerad till den 18 oktober, mitt under WPT Menorca Open

Spelarna uppmanades att delta, och för att uppmuntra så många som möjligt att delta har WPT erbjudit sig att täcka kostnaden för idrottarnas logi och måltider under hela turneringen — även för de spelare som inte avancerar till huvudrundan.

Spelarfacket PPA, med Ale Galan i spetsen meddelar emellertid bestämt touren om att något möte med facket eller övriga spelare kommer det inte bli tal om:

"För att uppfylla alla krav är det en förutsättning och en absolut nödvändighet att Setpoint Events, S.A. (enheten som förvaltar WPT) ändrar sitt beteende, sin behandling och sitt förhållande till spelarna och behandlar dem som jämlikar och framför allt drar tillbaka alla rättsliga åtgärder som vidtagits mot spelarna och själva föreningen", säger styrelsen i ett brev som skickats till kretsen och som den spanska sajten Padelazo har kommit över.

“Slående motsägelsefullt”

Spelarfacket PPA, som består av totalt 211 spelare gör det i brevet väldigt tydligt för WPT var i frågan de står någonstans: 

”Det är verkligen slående motsägelsefullt att ni vill ha en framtida relation mellan er organisation och spelare, med tanke på den behandling ni har gett spelarna och allvaret i de åtgärder som Setpoint Events, SA, tidigare har vidtagit mot samma spelare som ni nu vill integrera i ert projekt". 

Sist men inte minst informerar PPA World Padel Tour om följande:  

"All framtida kommunikation och åtgärder som ni vill vidta bör riktas centralt till föreningens styrelse och inte försöka kringgå genom att kontakta enskilda spelare, som ni upprepade gånger har gjort", avslutar kommunikén.


ARKIV: Se när Stupa tappar humöret efter den makalösa bollen — skickar bollen rakt mot publiken. 

Du kanske även vill läsa:
WPT:s vicepresident: ”Vi har insett att vissa saker kan bli bättre”
WPT:s vicepresident: ”Vi har insett att vissa saker kan bli bättre”
WPT sammankallar till spelarmöte – nyheter kommer presenteras
WPT sammankallar till spelarmöte – nyheter kommer presenteras
Den här artikeln handlar om: