Ledningen för WPT hoppas komma överens med spelarna.
Foto: World padel tour
World Padel Tour

WPT sammankallar till spelarmöte – nyheter kommer presenteras

ANNONS

Förändringens vindar blåser över WPT. Ett spelarmöte väntar nästa vecka på initiativ av ledningen i WPT. Syftet med mötet är att presentera förändringar till nästa säsong med förhoppningen om att spelarna ska bli nöjda.

Twitterkontot PadelData var först med nyheten.

Mötet där spelarna och ledningen i WPT kommer diskutera framtiden för touren kommer äga rum tisdag den 18 oktober på Menorca, i samband med Menorca Open.

Tidigare har vicepresidenten för WPT Alex Corretja kommenterat saken i en intervju för den spanska radiokanalen EL Larguero:

— Vår förhoppning är att kunna presentera förbättringar, både för kvinnorna och männen. Det handlar inte bara om ekonomiska aspekter. Jag hoppas det kommer uppskattas och uppmärksammas av spelarna. Det kommer bli tydliga förändringar, säger Alex Corretja.

Spelarna har tidigare uttryckt en önskan att kunna deltaga på Premier Padels turneringar. Men på grund av vissa villkor i kontrakten med World Padel Tour har det varit problematiskt att genomföra. Det är i grund och botten det konflikten handlar om. 

I damernas fall finns det ännu ingen damtour hos Premier Padel vilket gör att de spelar enbart för WPT. 


 ARKIV: Daniel Windahl med läckert utspring under VM-kvalet i Derby.

Foto: Padel Television.

Du kanske även vill läsa:
WPT:s vicepresident: ”Vi har insett att vissa saker kan bli bättre”
WPT:s vicepresident: ”Vi har insett att vissa saker kan bli bättre”
Den här artikeln handlar om: