Alex Corretja.
Foto: World Padel Tour
Internationell padel

WPT:s vicepresident: ”Vi har insett att vissa saker kan bli bättre”

ANNONS

I en intervju för det spanska radioprogrammet “El Larguero”, intervjuades Alex Corretja, vicepresidenten för WPT, angående det nya förslaget som ska presenteras för spelarna i förhoppning att få dem att förlänga sina kontrakt. 

— Det kommer bli förbättringar gällande spelarnas kontrakt. Vår förhoppning är att spelarna ska känna sig nöjda, säger Alex Corretja.

Det var i juli månad som den före detta spanska tennisspelaren Alex Corretja anslöt sig till WPT som vicepresident. Tanken med att rekrytera Corretja till ledningsgruppen var att medla mellan spelarna och World Padel Tour i den konflikt som hade blossat upp mellan parterna kring spelarnas kontrakt. 

Spelarna har tidigare uttryckt en önskan att kunna deltaga på Premier Padels turneringar. Men på grund av vissa villkor i kontrakten med World Padel Tour har det varit problematiskt att genomföra. Det är i grund och botten det konflikten handlar om. 

Det nya förslaget som kommer presenteras inom de närmaste veckorna handlar inte bara om det ekonomiska utan också andra delar i kontrakten.

— Vår förhoppning är att kunna presentera förbättringar, både för kvinnorna och männen. Det handlar inte bara om ekonomiska aspekter. Jag hoppas det kommer uppskattas och uppmärksammas av spelarna. Det kommer bli tydliga förändringar, säger Alex Corretja.

”Det finns goda intentioner med spelarnas önskemål”

Corretja fortsätter sitt resonemang kring spelarnas situation:

— Jag gör allt jag kan för att WPT ska förstå att det finns goda intentioner med spelarnas önskemål om förändringar i kontrakten. Med det sagt så har WPT insett att det finns saker som kan bli bättre.

Vicepresidenten utesluter inte att förhandlingar kan äga rum med Premier Padel i framtiden:

—  Jag stänger inga dörrar. Men först måste spelarna inse att vi på WPT vill inget hellre än att hitta en överenskommelse.
Jag vill också att spelarna ska vara medvetna om att World Padel Tour är den största aktören för padel i världen. Och padel som sport hade inte varit vad det är idag utan WPT och dess spelare.

Den här artikeln handlar om: