(Montage)
Foto: APT Padel Tour
APT Padel Tour

APT:s Thomas Johansson: ”Hört från många håll att spelare från WPT är på väg över”

ANNONS

WPT har fortfarande bara offentliggjort enstaka tävlingsdatum för 2022.
Där ligger APT Padel Tour steget före med en kalender för första halvåret — men lättplanerat är det inte.
— Vi hoppas att vi inte behöver få ett 2021 igen, säger APT:s Thomas Johansson.

Det råder minst sagt turbulens kring World Padel Tour just nu. Både WPT:s spelarfack (på herrsidan) och Internationella Padelförbundet har öppet visat stort missnöje med touren senaste dagarna.

Desto lugnare är det för APT Padel Tour som ligger i fas — men coronapandemin är förstås fortfarande ett stort bekymmer vad gäller säsongen 2022.

— Det är problematiskt med allt som händer med Covid… Vi hoppas att vi inte behöver få ett 2021 igen, men som läget är nu så är det mesta kring evenemang och publik oklart, säger APT Padel Tours General Manager Thomas Johansson till PadelDirekt.

Han har ändå lyckats landa en tävlingskalender för det första halvåret 2022 (se schemat i botten av artikeln). Både att med svenska spelare till deltävlingar runtom i världen, samt att arrangera i Sverige står högt på priolistan.

— Sverige är självklart högt upp på listan vad gäller evenemang, vi har dialoger med olika arrangörer Till skillnad från förra året så kommer vi att sälja licenser till den lokala arrangören, så att de får större ansvar än tidigare.

”Elitpadeln är fortfarande ganska smal”

Han vill att arrangörerna ska tänka långsiktigt.

— Vi tror på kontinuitet, att tävlingen kommer tillbaka i x antal år. Det är så vi bygger förtroende och intresse. I år satsar vi ännu hårdare på padelns framtid också, nästan alla evenemang är två veckor där första veckan innefattar juniorklass och Future.

Han förklarar varför APT vill skapa så pass omfattande evenemang.

— Padeln växer nåt ofantligt och vi måste som tour ta ansvar för nästa generation. I Future vill vi att hur många som helst spelar, för att bredda sporten. Elitpadeln är fortfarande ganska smal, och vi vill komma åt det med Future.

Ni höjer prispengarna för proffsen som spelar Open och. Master. Blir det prispengar även på Future?
— Ja, Future kommer att ha 10 000 dollar i prispott.

Sedan APT:s start för ett drygt år sedan har det spekulerats allt mer kring vilka stjärnspelare som lämnar World Padel Tour för APT, kanske särskilt eftersom APT höjer prispotterna rejält säsongen 2022. Tito Allemandi är det största namnet hittills som sagt att han byter. Johansson tror att det kan bli fler.

— Jag har hört från många håll och kanter att spelare från World Padel Tour är på väg över. Det är mycket som händer just nu så vi får avvakta och när säsongen väl drar i gång var vi är då nånstans.

Fotnot: Intervjun genomfördes innan senaste dagarnas nyheter om WPT.

APT:s spelschema


 

ARKIV: Se otroliga bollen från APT Kungsbacka. 

Den här artikeln handlar om: