Internationell padel

FIP-pampen attackerar WPT: ”Följer sina egna regler”

ANNONS

Stormen kring WPT blåser upp till orkan.
Ett par dagar efter spelarfackets tuffa kritik så attackerar nu Internationella Padelförbundets ordförande Luigi Carraro World Padel Tour.

Spanska Marca och franska Padel Magazine var först med att publicera delar av ett mejl som FIP (Internationella Padelförbundet) skickat till Internationella Olympiska Kommitén, IOK.

”Den globala utvecklingen av vår älskade sport stöter på stora svårigheter vad gäller den 100 procent privatägda touren kallad World Padel Tour, som sedan 2013 organiseras av spanska affärsgruppen Estrella Damm (från öl-sektorn), som i sin tur drivs av företaget Setpoint Events”, skriver FIP-ordföranden Luigi Carraro till IOK.

Längre ned i mejlet konkretiserar han varför FIP anser att World Padel Tour inte är lämplig som en världstour för de bästa spelarna i världen att vara kontrakterade av.

”Touren följer sina egna regler och motiv, vilka bland andra är att enbart arrangera event i de mest utvecklade delarna av världen där padeln redan är populär (som i Spanien där man arrangerar 80-90 procent av turneringarna). Detta för att maximera sina inkomster och affärsmöjligheter.”

Luigi Carraro skriver att Internationella Padelförbundet är den mest lämpliga organisationen att äga den ledande världstouren. Enligt Padel Alto pekar mycket mot att det kommer att hända med hjälp av Qatarpengar från Nasser Al-Khelaifi, miljardären som PadelDirekt skrivit om tidigare.

I måndags publicerade vi delar av WPT-spelarfackets (herrarnas) öppna brev där man framförde stort missnöje med World Padel Tour, och att man redan i år vill spela ett antal tävlingar på en annan världstour.

Den här artikeln handlar om: