Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Världsstjärnorna i uppror mot WPT: ”Oärliga — tenderar att underminera vår sport”

ANNONS

Spelarfacket för herrspelarna på WPT har i ett öppet brev beskrivit hur illa organisationen behandlar spelarna.
Redan i år vill toppspelarna spela deltävlingar på en ny tour med mycket högre prispengar.

Analistas Padel var först med att få ta del av spelarfackets öppna brev och har publicerat en video där man går igenom det (på spanska).

"WPT:s kommunikation och beteende under de senaste dagarna är helt i linje med deras oärliga, ständigt självbetjänande sätt att jobba och tenderar att underminera vår sport och idrottare under så många år. (...) WPT:s senaste förslag svarar bara på dess egna intressen”, skriver spelarfacket bland annat i det öppna brevet.

Enligt spanska mediejätten Marca så vill World Padel Tours toppspelare redan i år delta i minst tio deltävlingar på en ny världstour som ska startas av Nasser Al-Khelaifi. Världsstjärnornas plan ska enligt trovärdiga medieuppgifter vara att genomföra dessa turneringar vid sidan av WPT-tävlingarna 2022.

”WPT har haft flera månader, om inte år, på sig att presentera ett värdigt förslag för oss spelare inför framtiden utan att lyckas”, skriver man fortsatt.

Se vilka storstjärnor som bildade det historiska första internationella spelarfacket ”Professional Padel Association” här

Erbjuder enorma prispotter

I det öppna brevet, som är underskrivet av spelarfackets ordförande Ale Galan, bekräftas att man fått ett förslag från Al-Khelaifis investmentbolag Qatar Sports Investments.

Vi kan berätta att vi har fått ett verkligt förslag för utvecklingen av en ny tour från en av de största sportinvesteringsfonderna”.

Marca skriver att Nasser Al-Khelaifis nya världstour lovar fyra till fem gånger högre prissummor än vad World Padel Tour erbjuder.

Padel Magazine har gjort ett försök att översätta det öppna brevet. Här är ett längre utdrag:

”Från spelarfackets sida har vi arbetat outtröttligt (...) för spelarnas intresse och för att utveckla vår framtid under skydd av FIP (...), med stöd av Internationella Olympiska Kommittén (IOK) så samlar vi in kunskap som kommer att förändra vår sport för spelarnas och framtida generationers välbefinnande. Så här sköts de stora sporterna i världen: de är inte knutna till och begränsas endast av privata enheter, utan styrs på ett adekvat och professionellt sätt av motsvarande förbund, med betydande investeringar och ledare på högsta nivå”.

Var damernas spelarfack står i frågan är i skrivande stund oklart. Ytterligare två världstourer som slåss om de bästa spelarnas förtroende är APT Padel Tour — med tennislegendaren Thomas Johansson i spetsen — och nybildade, argentinska Players Padel Tour.

 

Den här artikeln handlar om: