World Padel Tour
World Padel Tour

Sju världsspelare startar padelns första spelarfack — kan dumpa WPT

ANNONS

Sju världsspelare har gått ihop och bildat Professional Padel Association, PPA. 
Bland kraven: att tourerna inte ska teckna individuella kontrakt — och ekonomiska förbättringar. 

"Det första steget för denna förening kommer att vara att sikta på att hitta ett nytt turneringsupplägg", står det i ett brev som publicerades i helgen. 

Den nybildade föreningen kommer att främja alla professionella padelspelares gemensamma intressen. Det står i ett brev som publicerades i helgen. 

"På detta sätt avser vi att genom föreningen ge våra professionella spelare en större kapacitet och betydelse både juridiskt och ekonomiskt i likhet med vad som sker inom andra idrotter", står det i brevet. 

Ordförande för föreningen kommer vara Ale Galan, med Pablo Lima som vice ordförande och Paquito Navarro som sekreterare. Fernando Belasteguin finns också med på listan över de sju spelare som bildat förbundet. 

På listan över krav står det i brevet att den nuvarande ledande touren, World Padel Tour, eller andra nya tourer inte kommer att tillåtas att teckna individuella kontrakt med spelare. Man kräver också förhandlingar om spelarnas prispengar och bättre villkor för bildrättigheter. 

Professional Padel Association

  • Ale Galan
  • Pablo Lima
  • Paquito Navarro
  • Fernando Belasteguin
  • Maxi Sanchez
  • Miguel Semmler
  • Jose Gaspar

Målet: nytt tour-upplägg

"De första stegen för denna förening kommer att syfta till att hitta ett nytt turneringsupplägg, antingen med den nuvarande arrangören WPT eller med nya arrangörer eller aktörer som är intresserade av att arbeta tillsammans med vårt förbund och inte skriva individuella kontrakt. Vi kommer att inrikta vårt förslag på förhandlingar om bildrättigheter, ekonomiska förbättringar osv". 

De andra medgrundarna av Professional Padel Association är Maxi Sanchez, Miguel Semmler och José Gaspar. De understryker att de vill att alla professionella spelare snart ska ansluta sig till föreningen för att diskutera allas idéer och tankar om framtiden. 

"Vi förstår att det är dags att arbeta alla tillsammans på ett enhetligt sätt för att kunna göra framsteg i vårt tillstånd som professionella idrottsmän och dra nytta av det magnifika ögonblick som vår sport genomgår på alla nivåer. Vi hoppas att ni delar våra tankar och att vårt initiativ får ett positivt gensvar bland er alla", avslutas brevet. 

Den här artikeln handlar om: