Thomas Johansson / Leo Messi och Nasser Al-Khelaifi
Foto: APT / Bildbyrån
Internationell padel

PSG-miljardären in i padeln — APT öppnar för samarbete: ”Jätteroligt”

ANNONS

PSG-ägaren Nasser Al-Khelaifi vill locka över världens bästa padelspelare till en egen, ny tour.
Att en miljardär som Al-Khelaifi vill satsa på padel är bara positivt, tycker APT Padel Tours General Manager Thomas Johansson.

Jag tycker spontant att det är jätteroligt att en person som Nasser intresserar sig för padel, säger Johansson till PadelDirekt.

Franska fotbollsklubben Paris Saint Germains qatariske president Nasser Al-Khelaifi vill starta en ny tour tillsammans med företaget Bein Media Group, detta bekräftas av trovärdiga källor till Padel Alto. Det betyder att ytterligare en aktör ger sig in i striden om att locka åt sig världsstjärnornas signaturer.

Nasser Al-Khelaifi är inte enbart en känd president för en av de största fotbollsklubbarna i Europa — han är dessutom en affärsman av rang. Den Qatar-födde 48-åringen är ordförande av både miljardbolaget Bein Media Group och investmentbolaget Qatar Sport Investments. Med uppbackning av de stora bolagen vill Al-Khelaifi lansera en helt ny padeltour.

— Han vill skapa en ny tour med större prispengar. Men inget är klart än, säger Padel Altos källa.

Han är en tennisspelare i grunden”

Enligt källor till Padel Alto höll Nasser Al-Khelaifi ett möte med några av världsstjärnorna under VM i Qatar. Al-Khelaifi ska ha bekräftat att han vill starta en ny tour som erbjuder högre prissummor, samt 50 procent av ägarskapet till spelarna. 

När PadelDirekt pratar med Thomas Johansson, General Manager för APT Padel Tour som nyligen offentliggjorde att Tito Allemandi, 24:a på världsrankingen, lämnar WPT för APT så blir han bara glad när Nasser Al-Khelaifi förs på tal.

— Först och främst ska man säga att padelvärlden är ganska turbulent just nu, det är mycket rykten och mycket som sägs. Men jag tycker spontant att det är jätteroligt att en person som Nasser intresserar sig för padel, säger Johansson och fortsätter:

— Han kommer från tennisen, han var en av Qatars bästa tennisspelare för några år sen. Så racketsport-intresset är genuint. Jag tror det kommer fler människor med stort inflytande in i padeln närmaste åren, det är en sport som sammanbinder människor på ett härligt sätt.

Är APT intresserade av att samarbete med en sådan som Nasser?
— Ja, vi är öppna för samarbeten och nya diskussioner. Jag är i telefon dagligen med folk som vill veta mer om våra planer och vad vi kommer att göra. 

Ytterligare en tour vill åt världsstjärnorna

APT har nyligen avslutat tourens allra första säsong och intresset utifrån har redan växt mycket.

— Det har verkligen ett helt annat tryck senaste fem månaderna, det finns många som är intresserade av att engagera sig. Precis som att Nasser vill in i padeln är det positivt att företag som Ledap kommer in. Det är sånt här vi behöver.

Ytterligare ett tour-projekt, som Padel Alto gjort reportage om, är Players Padel Tour. Den argentinska ägaren Lisandro Borges har tidigare sagt att han vill konkurrera med World Padel Tour och APT Padel Tour. Borges planerar att lansera Players Padel Tour 2024, med målet att WPT-spelarna själva ska ha 50 procent ägarskap till touren.

Enligt obekräftade uppgifter så har Nasser har varit i kontakt med Players Padel Tour om ett möjligt samarbete, bekräftar informanten till Padel Alto.

 

Reportrar: Filip Jönsson och Martin Nilsson

Den här artikeln handlar om: