Thomas Johansson.
Foto: PadelDirekt / APT
APT Padel Tour

APT-chefen Thomas Johansson: ”Målet är inte att bli ovän med WPT”

ANNONS

Vad är det ”nya” American Padel Tour vill uppnå egentligen?
Den frågan ställde PadelDirekt till ex-tennisstjärnan Thomas Johansson som är ny APT-chef. 

Se intervjun i spelaren ovan.

Dagen före dopparedagen blev det officiellt att Thomas Johansson, med en oerhört diger meritlista som tennisspelare och tenniscoach, är profilen som ska driva American Padel Tour (APT Padel Tour) — en världstour som blir ett komplement till World Padel Tour, berättar han för PadelDirekt.

— Padel har varit min stora passion sedan jag slutade med tennis, säger Thomas Johansson och fortsätter:

— Nånstans har det funnits en dröm att jobba med padel, det är ju lillebrorsan till tennisen. I Sverige har väl padel gått om tennisen, det är ju hysteri här vilket är jätteskoj. För mig var det ganska enkelt att tacka ja till uppdraget för att jag tycker att padel har sån potential.

Han ser en stor utmaning och möjlighet i att utveckla den globalt sett unga sporten.

— Här kommer jag till ett odukat, rent bord där man har chans att påverka ganska mycket. Går du till en större sport som fotboll, hockey, tennis så har du inte det. 

När involverades du i verksamheten?
— Jag har varit i bakgrunden ett tag och hjälpt min gode vän Fabrice Pastor att hitta det som är bra i tennisen för att applicera det på padeln. Nu blev det skarpt läge för mig att gå in i padeln och det ska bli fantastiskt. 

Fabrice Pastor är alltså en miljardär från Monaco, som redan för ett par år sen försökte konkurrera med World Padel Tour. Var det spelarnas kontrakt med WPT som satte stopp, eller hur var det?
— Hans mål var inte att konkurrera med WPT. Fabrice älskar padel och vill inget annat än att det ska växa. Hans målsättning har alltid varit att ge spelarna fler arbetstillfällen och få padeln att växa globalt, att det inte bara ska vara tävlingar i Spanien och Argentina. Hans mål har aldrig varit att göra sig ovän med World Padel Tour.

Enligt American Padel Tours nya chef är det alltså en missuppfattning att man vill ta över WPT:s roll som världens bästa padeltour.

— Målsättningen är att inom ett par år hitta ett samarbete med World Padel Tour och försöka få en stor tour, som tennisen har till exempel.

Du kanske även vill läsa:
Thomas Johansson ny APT-boss: ”Vi vill satsa globalt”
Thomas Johansson ny APT-boss: ”Vi vill satsa globalt”
Den här artikeln handlar om: