World Padel Tour

SPO:s känga till Padel-Television efter avbrutna WPT-streamen: ”Inte ens pratat”

ANNONS

På onsdagen avbröts Padel-Televisions WPT-stream i Skurup.
Nu berättar arrangören Swedish Padel Open att det inte var deras beslut, utan World Padel Tours.

MALMÖ

Vid 14.00-tiden på onsdagen var de historiska sändningarna från WPT- sextondelsfinalerna i WAP Skurup plötsligt avslutade. Padel-Televisions vd Johannes Thomhave hänvisade till ett samtal från Swedish Padel Open (SPO), men det dementeras nu.

— Vi har inte pratat med honom. Enrique Marquez, som är WPT:s rättighetsansvarige, kom fram till mig och sa ”bara så du vet så har jag pratat med Padel-Television”, säger SPO:s ordförande Nicklas Persson till PadelDirekt.

Så inte heller din kollega Urban Johansson har pratat med Padel-Television?
— Det har jag ingen aning om, det har jag svårt att tro.

PadelDirekt ringer upp Urban Johansson, Tournament Director för WPT:s turnering i Malmö.

— Thomhave (vd på Padel-Television) har jag inte ens pratat med. Det är så tråkigt det här, ingen av oss har pratat med honom. Som jag sagt tidigare, vi har inte ens rättigheterna, säger Urban Johansson

Han påpekar att det var SPO som såg till att det blev sändningar från Pre Previa (förkval) och Previa (kval) i söndags, måndags och tisdags.

— Det är WPT som har sändningsrättigheterna, och det var SPO som hjälpte Padel-Television att ens sända kvalet.

”Mycket tråkigt för svensk padel”

Det råder fortfarande delade meningar kring vem som sagt vad senaste veckan kring denna tv-rättighetsfråga. Här är alla turer:

En detalj som dock står klar är att Swedish Padel Opens Urban Johansson och Nicklas Persson inte ringde upp Padel-Televisions vd Johannes Thomhave under onsdagen, det bekräftas av både Thomhave och Padel-Televisions sändningsproducent/redaktör Thomas Pettersson. Det som hände under onsdagen var att WPT ringde upp Thomas Pettersson och sa att Padel-Television inte fått rättigheterna att sända huvudrundan.

— Jag kan bara konstatera att det är mycket tråkigt för svensk padel att våra bästa spelare i går gjorde sina hittills största matcher inför ekande tomma läktare utan möjlighet för våra tusentals svenska padelentusiaster att följa matcherna, säger Johannes Thomhave till PadelDirekt.

Padel-Televisions vd Johannes Thomhave och sändningsproducent/redaktör Thomas Pettersson avböjer att lämna att fler kommentarer i frågan.
 

 

Den här artikeln handlar om: