Foto: WAP Instagram
World Padel Tour

Hela WPT-kvalet i Sverige tv-sänds — här spelas historiska kvalet

ANNONS

Det står nu klart att kvalet till Malmös WPT-tävling i november kommer att spelas i WAP Skurup. 
Dessutom kommer WPT Swedish Open, som pågår 7–9 november, att sändas av Padel-Television. 

— Det är det enda padel-evenamanget där man vet att alla de bästa kommer. Nu vill vi ha en folkfest, säger Urban Johansson, Tournament Director för arrangören Swedish Padel Open (SPO), till PadelDirekt. 

WAP, SPO, och WPT går nu in i ett samarbete och samtidigt meddelar SPO att fler biljetter nu släpps till finalspelet i Malmö — vilka går att köpa via Ticketmaster.

— Det här är unikt och det kommer att generera mycket gott för svensk padel, fortsätter Johansson.

6 000 personer kommer att få plats i Malmö Arena där det kommer att ställas upp två banor. Centercourten kommer att ha numrerade platser, medan bana 1 har fri placering. 

Till finalspelet i Malmö finns det fortfarande 1 500 biljetter till fredagen, 1 000 biljetter till lördagen och 1 200 biljetter kvar till söndagen, meddelar Urban Johansson. 

— De biljetterna släpps nu med detsamma. 

Fler svenska wildcards att vänta

2020 blev ett år med världsrekord i inställda event på grund av pandemin. 
Nu återupptar SPO-organisationen sin verksamhet och den 7–14 november kommer alltså World Padel Tour först till WAP Skurup för kval, sedan till Malmö för huvudturneringen. Kvalspelet 7–9 november kommer för första gången någonsin att tv-sändas. Detta görs av Padel-Television. 

— Vi kommer att slå publikrekordet från Båstad med råge och det känns superkul. Att ha ett kval här gör att det blir mer jobb och dyrare men vi tycker att padeln i Sverige ska kunna upplevas på plats, fortsätter han. 

Huvudturneringen mellan den 10-14 november sänds som vanligt av Viaplay. Men som arrangörens Tournament Director säger — att uppleva padel på plats är någonting annat än i tv-soffan.

— Det är med stolthet jag kan säga att vi kommer att kunna garantera den bästa padel-upplevelsen som någonsin presenterats för våra svenska, entusiastiska padel-fans, fortsätter SPO:s Urban Johansson.   

Kvalet från Skurup blir historiskt. Det blir första gången som ett helt kval, med nuvarande upplägg, spelas i Sverige. Även om det ska tilläggas att det spelats WPT-kval i Sverige tidigare, till exempel för WPT-Challengern i Helsingborg 2017 men även ett lokalt kval i Vilshärad till WPT-turneringen i Båstad 2019. 

Kvalet i Skurup kommer att ha fri entré och en mindre läktare kommer att flyttas till centercourten. 

— Där kommer det att bjudas på världsklasspadel och man får chansen att se hur svenska spelare står sig. Vi kommer att kunna arrangera att superbra kval. 

”Naturligtvis en milstolpe”

Christoffer Lilja, vd på WAP om att få arrangera WPT-kvalet. 

— WAP är en klubb som värnar om föreningslivet inom padeln. Vi har förhoppningen att bygga padel till en folkrörelse, som även har inflytande på folkhälsan. Att få vara med och delta som huvudsponsor och ta del av det här världsklass-evenemanget är naturligtvis en milstolpe för WAP. Kul att WAP Skurup som vi anser är en av de bästa padelkubbarna för tävlingsspel i Sverige blir den första klubben att arrangera en WPT-tävling,  säger Christoffer Lilja, vd WAP. 

Alla världens bästa herr- och damspelare förväntas (som vanligt) komma till spel när World Padel Tour-cirkusen gör sitt stopp i Sverige. Dessutom har redan Amanda Girdo/Baharak Soleymani på damsidan och Simon Vasquez/Cayetano Rocafort fått ett wildcard till huvudturneringen. 

— Vi kommer att kunna dela ut ytterligare två wildcards senare. Ett på damsidan- och ett på herrsidan men det kommer vi gå ut med senare. 

Den här artikeln handlar om: