World Padel Tour

SPO stängde ner Padel-Television mitt under sändning

ANNONS

Det blir inga sändningar från de pågående sextondelsfinalerna och åttondelsfinalerna i World Padel Tour Swedish Open.
För en dryg timme sedan tvingades Padel-Television stänga ner streamen i Skurup.

MALMÖ

Vi fick ett samtal från SPO (Swedish Padel Open, arrangör) och får inte sända mer, varken i morgon eller resten av dagen, säger Padel-Televisions vd Johannes Thomhave till PadelDirekt.

Det brinner, minst sagt, i knutarna här nere i Skåne. Samtidigt som Amanda Girdo klev in på centercourten i Malmö Arena visar det sig att de planerade WPT-sändningarna från Skurup avbrutits.

— Vi beklagar förstås detta, men vi har inte rättigheterna helt enkelt. SPO-organisationen har sagt att vi ska få sända från Skurup men hade nu bestämt sig för att inte låta oss göra det, säger Thomhave.

Vad händer för alla nya kunder, som skaffat abonnemang senaste dygnet för att kunna se dessa matcher?
— De får såklart pengarna tillbaka. Det är bara att man hör av sig till oss. Vi tar fullt ansvar för kommunikationen kring WPT-sändningarna.

I går kunde Padel-Television med glädje berätta för PadelDirekt att man får fortsätta sända WPT från WAP Skurup även efter kvalet. Det innebar en möjlighet att sända mängder av matcher från huvudrundan under onsdagen och torsdagen.

— Det är tråkigt att det inte blir så, men vi är nöjda med att ha sänt kvalet, säger Johannes Thomhave.

Vad var det som hände i dag egentligen?
— I går fick vi beskedet att det inte skulle vara problem att sända i dag och i morgon. Varför han gjort det får du fråga SPO. I dag ändrades det på en sekund och då drog vi pluggen.

Du som försökt hänga med i streaming-svängarna senaste veckan har nog förstått att det varit lite rörigt.

— Det har varit lite oklara besked hela tiden. Det enda som vi gick ut med inför var att vi fick sända Pre Previa och Previa, sen kom huvudrundan som bonus i går, säger Thomhave och fortsätter:

— Jag ringde faktiskt WPT-chefen och hade ett jättebra samtal precis. Vi hoppas kunna sända fler kval i framtiden.

 

Den här artikeln handlar om: