Padel-Televisions Thomas Pettersson / Paula Josemaria, Ari Sanchez.
Foto: PadelDirekt / WPT
World Padel Tour

Padel-Television får sända WPT-åttondelar i Skurup — men inte i Malmö: ”Har försökt”

ANNONS

Padel-Television hade stora förhoppningar om att få sända från Malmö Arenas WPT-matcher på onsdag och torsdag.
Så blir det inte — men man kommer att sända sextondelar och åttondelar som spelas i WAP Skurup.

SKURUP

Just nu pågår historiska förkvals-sändningar i Skurup, där Padel-Television streamar World Padel Tours Pre Previa. På banan några meter från undertecknad ska Daniel Appelgren strax, som enda kvarvarande herrsvensk i kvalet, spela sitt livs första Previa. 

Samtidigt står det nu klart att Padel-Television sett till att få WPT-sändningsrättigheter i Skurup ända fram till fredagens kvartsfinaler. Det innebär att man har möjlighet att streama dam-åttondelsfinalerna, med stjärnor som såsom Paula Josemaria och Ari Sanchez. 

— Vi sänder alla matcher som är intressanta för våra tittare härifrån Skurup, från kval- till åttondelar, och eftersom de bara har två banor i Malmö Arena så blir det fina matcher här också, säger Padel-Televisions producent Thomas Pettersson till PadelDirekt.

Ni har länge försökt få rättigheter att sända från Malmö Arena. Varför blir det inte så?
Klart att vi har försökt få till sändningar i Malmö också, men vi har inte lyckats. Vi äger ej rättigheterna helt enkelt. Jag har förståelse för att man inte låter någon annan sända när man sålt WPT-rättigheter till en annan aktör, i detta fall NENT som sänder på Viaplay. Samtidigt tycker jag såklart det hade varit superkul att få sända.

Thomas Pettersson har rollen som sändningsproducent/redaktör under hela WPT-kvalet i Skurup och är riktigt nöjd med hur det fungerat så här långt.

— Det är en jättebra anläggning och allt rullar på enligt plan. Jag vill också lyfta fram att vi har haft ett väldigt gott samarbete med SPO för att vi för första gången ska få sända förkval och kval.

Att få sända både kvalande svenskar och sedan några av världens bästa spelare i åttondelsfinaler på självaste World Padel Tour är en rejäl milstolpe för Padel-Television.

— Vi kommer att ha väldigt, väldigt bra padel hos oss närmaste dagarna och det är förstås superkul.
 
Viaplay streamar som vanligt från och med fredagens kvartsfinaler.

Den här artikeln handlar om: