Alix Collombon till årets första kvartsfinal på WPT.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Gonzalez/Ortega brände matchbollar — stekhet fransyska till kvartsfinal efter maratonmöte

ANNONS

Fransyskan Alix Collombon är stekhet. 
Sedan augusti har hon vunnit två WPT Challenger-titlar men frågan är om inte hennes största skalp kom i dag. 
Tillsammans med Jessica Castello slog hon ut stjärnparet Bea Gonzalez/Marta Ortega ur Cordoba Open via en riktig rysare.

Matchen som pågick i nästan två och en halv timme avgjordes i tre set och fick avslutas med ett rafflande tiebreak. 7-5, 1-6, 7-6 (8-6) skrevs resultatet till och Collombon/Castello är nu vidare till sin första kvartsfinal den här säsongen (borträknat Challenger).

Collombon/Castello inledde med att vinna ett jämnt första set med 7-5 och fick således en perfekt start. I andra set vaknade unga Ortega/Gonzalez och där gick resultatet hand i hand med den förväntade matchbilden. 

I ett jämnt tredje set lyckades Gonzalez/Ortega vid ställningen 5-4 och serve Castello/Collombon skaffa sig två breakbollar, vilka också var matchbollar. De lyckades dock inte förvalta någon av dem och matchen gick till tiebreak. Där turades paren om att breaka varandra men det sista och viktigaste lyckades Collombon/Castello med och vann till sist med 8-6.

6-0, 6-0-seger för Icardo/Brea

I morgon fredag ställs Collombon/Castello mot ännu tuffare motstånd — Paula Josemaria och Ari Sanchez. 

Segern, tillsammans med de dubbla WPT-Challegner-segrarna, portugisiskorna Ana Nogueira/Sofia Araujos kvartsfinalplats på Menorca och WPT Challenger-seger i Albacete, samt Amanda Girdos plats i Previa-finalen i Cordoba är tydliga bevis för att det definitivt börjat röra på sig i padeltoppen. Även utanför länderna Spanien och Argentina. 

Värt att berätta från damernas åttondelsfinaler är också den förkrossande segern Tamara Icardo/Delfi Brea stod för. De slog nämligen ut Raquel Piltcher/Noa Canovas med 6-0, 6-0 — ett resultat man inte ser ofta. 

Den här artikeln handlar om: