WPT Menorca Open
Sofia Araujo & Ana Nogueira vidare till kvartsfinal efter skräll.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Stor skräll på WPT — tredjeseedade paret utslaget direkt i maratonmatch

ANNONS

Den portugisiska duon Sofia Araujo och Ana Nogueira är i storform.
I dag följde de upp söndagens Challenger-seger med att slå ut stjärnparet Patty Llaguno/Virginia Riera i en riktig maratonmatch på Menorca. 

Matchen pågick i nästan tre timmar och via två tiebreak, 3-6, 7-6, 7-6, lyckades till sist Sofia Araujo och Ana Nogueira stå för en av deras mest imponerande insatser i år. Det portugisiska paret har nått kvartsfinal blott en gång tidigare den här säsongen och då slog de betydligt mindre meriterat motstånd. 

”En mycket svår match spel mot två stora motståndare. Som vi sprang, kämpade, och trodde på det och till slut blev segern vår”, skriver Ana Nogueria på sin Instagram. 

Det inför turneringen 13-rankade paret Araujo/Nogueira är i riktigt bra form just nu. I söndags vann de Albacetes Challenger — deras första WPT-seger tillsammans. I finalen besegrades 17-åriga Carmen Goenaga och 20-åriga Beatriz Caldera

I fredagens kvartsfinal i Menorca Open väntar tufft motstånd — Marta Ortega och Bea Gonzalez, som tagit två enkla segrar. Detta är blott andra gången som Llaguno och Riera åker ut i åttondelsfinal. 

En kul detalj när det kommer till detta skrällpar är att Nogueira gick hela vägen till final i WPT Open i Båstad 2019. När hon gjorde det skrev hon portugisisk padelhistoria som första portugis i en WPT-final. Då i par med Paula Josemaria. 

Rutinerade duon Llaguno/Riera har varit i tre finaler på World Padel Tour i år och tagit en titel.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: