WPT Cordoba
Amanda Girdo/Nela Brito till Previa-final.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Nästan midnatt när Girdo/Brito tog sig vidare — en match från huvudturneringen: ”Största som hänt”

ANNONS

Amanda Girdo har för första gången gått till Previa-final.
Tillsammans med Nela Brito stod paret för en ytterst stark insats och besegrade högt rankade Isabel Dominguez/Lorena Alonso i Cordoba Open. 

De är nu bara en match från att gå till huvudturneringen på WPT — något en svensk spelare aldrig gjort. Resultet skrevs till 6-4, 5-7, 6-1. Det är första gången någonsin som Girdo går till Previa-final. För en svensk har det bara skett en gång tidigare när Baharak Soleymani lyckades i Marbella i fjol. 

— Väldigt stort. Det största som någonsin hänt mig i min lilla karriär. Ja, det är helt sjukt... säger Amanda Girdo till PadelDirekt.
 

Under två set var matchen jämn och det var bra spel från alla fyra, berättar Amanda Girdo. 

— Det var jämnt och vi höll våra servar men vi skulle vunnit detta på två på kände jag. 

Men det stoppade inte de denna sena match där matchbollen inte slogs in förrän efter midnatt. 

— Då släppte det bara och vi spelade jättebra. Vi hade lite flyt, några nätrullare och det var som en mental block försvann där och jag spelade väldigt bra. Jag brydde mig liksom inte om jag slog en bandeja i glas, fortsätter en sprudlande glad Girdo. 

Det var det argentinsk-svenska parets andra match för dagen, dessutom deras andra raka tresetare och det kändes i benen på Girdo. 

— Det var en lång match, nu är jag riktigt trött. Jag fick faktiskt kramp i matchen. Inte allvarligt men det var första gången och kändes lite obehagligt. 

Paret de slog ut är inte direkt några duvungar. Isabel Domiguez är rankad 64 och Lorena Alonso 52. Faktiskt samma Domiguez som Baharak Soleymani slog ut när hon blev första svensk att nå Previa-final i Marbella i början av 2020. 

— Jag har aldrig spelat så bra på WPT. Visst, vi spelade bra när vi pressade Cecilia Reiter i en match också men detta var nog det bästa. 

Har det funnits en mental block på WPT för dig det senaste?
— Ja, men jag har känt ett tag, när resultaten inte riktigt kommit, att det är jag som spelat dåligt och då kommer tankarna. Inför matchen tänker man bara att man inte ska spela dåligt. Men det är så klart en grej som kommer med erfarenhet. 

Tur då att du har en erfaren spelare med dig.
— Verkligen. Ja, hon hjälper mig jättemycket. Visst, det kan komma en liten suck när jag lobbar dåligt (skratt). Nej, men hon ger en väldigt mycket hjälp. 

Nu ställs paret mot blott 15-åriga Claudia Fernandez/Lucia Perez Parra. Den matchen spelas klockan 10.00 i morgon. Fernandez är rankad 80, Perez Parra 87. 

— Nu ska vi bara hem och ladda. Vi har redan mött de två gånger och har ett-ett i matcher mot dem. Det ska bli kul. 

Foto: World Padel Tour.

Den här artikeln handlar om: