På bilden. Alix Collombon och Jessica Castello.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Alix Collombon historisk: Första franska spelare att vinna på WPT

ANNONS
15 augusti blev en historisk dag för fransk padel. 
Det blev dagen då en fransk spelare för första gången vann en titel på World Padel Tour. 

Spelaren heter Alix Collombon och hon vann tillsammans med sin partner Jessica Castello över Aranza Osoro/Barbara Las Heras med 6-1, 6-3 i La Nucias Challenger.

Padeln håller definitivt på att bli en internationell angelägenhet, snarare än en spansk/argentinsk/brasiliansk angelägenhet. I den förra turneringen i Malaga blev Tia Norton den första brittiska damspelaren att delta och vinna i en WPT-turnering. Det var också första gången ett qatariskt par, Mohammed Alkuwari/Abdulaziz Alkuwari, deltog. 

I La Nucias Challenger hände ännu större saker. Den franska EM-spelaren Alix Collombon, rankad 29:a i välden, blev där den första franska spelaren att vinna på World Padel Tour — och de gjorde det med stil. 

I finalen besegrades stjärnan Aranza Osoro, som har hela fyra semifinalplatser i år och Barbara Las Heras, rankad 23:a i överlägsen stil, 6-1, 6-3. 

Det ska dock nämnas att en Challenger rankas ett snäpp under en vanlig WPT-turnering. Det är enbart spelare utanför topp 15 på världsrankingen på damsidan och utanför topp 11 på herrsidan som har möjlighet att delta. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: