World Padel Tour Malaga
Tia Norton & Amanda Girdo.
Foto: Viktor Andersson.
World Padel Tour

Girdo om nerverna i WPT-debuten: ”När jag skulle vänster gick jag höger”

ANNONS
Amanda Girdo, 18, och Tia Norton, 17, vinner i sin debut på World Padel Tour.
De gör det i Malaga över 15-åriga spanjorskan Noemi Aguilar Carrilo och 41-åriga rumänskan Sandu Raluca med 7-5, 5-7, 6-4. 

Se när Amanda Girdo slår in matchbollen i spelaren ovan. 

PadelDirekt får tag på Amanda Girdo en dryg timme efter att hon och Tia Norton vunnit sin WPT-debut.

— Jag har fortfarande adrenalin. Det är riktigt häftigt och man kan liksom inte ta in att man spelat och vunnit på WPT, säger Amanda Girdo till PadelDirekt. 

Girdo/Norton hade matchbollar i andra set och 4-0-ledning i tredje set. Då spökade en del nerver hos det unga laget — trots det lyckades de ta sig samman och vinna.

— Jag brukar inte bli nervös och jag kände mig inte nervös innan. Men i början av matchen var det som att min kropp var två sekunder efter mitt huvud, när jag skulle vänster gick jag höger. Så jag var nog lite spänd. Men ju längre det gick desto bättre kändes det, säger Girdo och berättar om läget vid matchbollarna.

— Man får säga att de hade lite av en tur-match. En av de bollade träffade Tias racket, annars hade typ spräckt glaset. Sen var det några dumma misstag, eller inte misstag egentligen men vi missade lite i lobbarna och de kunde utnyttja sitt fina overhead-spel. När vi lobbade kort så förlorade vi. 

”Vi har ju hittat varandra”

Norton och Girdo har haft två hektiska veckor tillsammans och kommit varandra nära. Två dagar innan de skulle åka till Malaga spenderade de två nätter tillsammans på sjukhus. 

Tror du att det hjälpte er i de avgörande bollar?
— Jo, vi har ju hittat varandra och kommit varandra nära. Jag tror aldrig jag kommit så nära en person på så kort tid och vi har ju varit med om saker jag inte varit med om med någon. Vi litar på varandra och det gav säkert en extra knuff på slutet. 

Precis som Windahl, denna historiska svenskdag, var det Amanda Girdo som lyckades slå in matchbollen. Girdo backade bak och slog en välriktad bandeja som Raluca inte hann med.  

Det ska också sägas att det var en historisk brittisk dag. När Tia Norton klev in på banan blev hon den första brittiska damspelaren att göra det och således lite senare också den första att vinna. 

— Det ska jag berätta för henne, lovar Girdo. 

Paret spelar igen i morgon klockan 12.00 mot Carlotta Casali Vinnicelli, rankad 81,/Raquel Segura Aguilar, rankad 83. 

— Jag har inte så bra koll på dem men Tia känner en tjej här nere som gav lite updates. Backhand-spelaren är aggressiv. Som hon i dag, fast bättre. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: