Foto: Tia Norton Instagram & Viktor Andersson.
World Padel Tour

Stökig uppladdning inför WPT-debuten för Girdo/Norton — Två nätter på sjukhus

ANNONS
Det blir WPT-debut för Amanda Girdo, 18, och Tia Norton, 17, men uppladdningen kunde varit... enklare. 

Paret har just spenderat två nätter på sjukhus men är nu tillbaka i Båstad för att fixa det sista inför avresan till Malaga och WPT där på söndag — bland annat PCR-test.

— Allt är bra igen men det har varit... Uppochner kan man säga, säger Amanda Girdo till PadelDirekt.  

De vill inte gå in på vad det är som har hänt men eftersom de varit på sjukhus förstår alla att det i alla fall har varit någon form av hälsoproblem. 

— Men det blir av, berättar Girdo och fortsätter: 

— Wildcardet fick vi för en vecka sedan så det mesta är klart, allt är bokat och så. Nu är vi hur taggade som helst, det är en dröm vi haft länge. 

— Innan har det nästan inte känts på riktigt, liksom surrealistiskt. Jag har velat göra detta så länge, säger Tia Norton. 

Motståndet I Malaga Open står 15-åriga Noemi Aguilar Carrilo och 26 år äldre rumänskan Sandu Raluca för. 

Girdo och Norton har haft några hektiska dagar sedan brittiskan kom till Sverige för spel i Fiskebäckskil. Mycket har hänt på kort tid och de har kommit varandra nära. 

— Ja det tycker jag. Vi hade Fiskebäckskil tillsammans, vi har tränat en del tillsammans. Och mellan oss känns det jättebra, vi har varandras rygg efter allt detta. Tia är fantastisk, både på- och utanför banan, fortsätter Girdo. 

Norton: ”Jag har försökt att coacha”

Hon fortsätter: 

— Jag tror verkligen att Euro Finans och Fiskebäckskil har gjort att man blir van med allt. Mycket press, och man har lärt sig att vänja sig. Man är lite mer mañana, mañana nu.  

Och det passar ju bra, när man ska till mañana, mañanas hemland Spanien. 

— Jag är inte så nervös. egentligen, mer taggad. Det är bra att jag fått spela inför publik i både Fiskebäckskil och här. 

Även 17-åriga Norton verkar än så länge vara lugnet själv. I Fiskebäckskil fick hon spela, i Båstad har hon i stället agerat coach åt Girdo och parnern Nela Brito. 

— Det har varit en bra erfarenhet, jag har försökt att coacha, skrattar hon. Man får ett lite annat tänk och perspektiv, säger hon. 

Och hyllningen hon fick av Girdo passar hon helt enkelt tillbaka. 

— Jag har ju inget annat val... Nej, men de matcher vi har fått har känts bra, det är lätta att spela med Amanda. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: