Daniel Windahl och Martin Andornino.
Foto: World Padel Tour / Privat
World Padel Tour

Windahl/Andornino vidare till åttondelsfinal: ”Min bästa match utomhus”

ANNONS
Daniel Windahl och Martin Andornino är stekheta.
På onsdagseftermiddagen vann paret sextondelsfinalen på World Padel Tour  Alfafar Challenger.

6–3, 6–3 slutade mötet med Victor Manuel Mena Gil och Fran Ramirez Navas. 

— Vi spelar riktigt bra, det är en väldigt solid insats. Vi lobbade jättebra och tog vara på nästan alla chanser vi fick. Även kniviga situationer löste vi systematiskt och säkert, säger Daniel Windahl i ett röstmeddelande till PadelDirekt.

Du måste bubbla av självförtroende just nu?
— Ja, vi båda bubblar av självförtroende. Det var min bästa match utomhus, jag har spelat lite bättre inomhus men det var en otroligt bra match från både mig och Martin, han ligger på två eller tre misstag på hela matchen.

Nu talar allt för att det blir en mycket svår åttondelsfinal mot Ivan Ramirez/Gonzalo Rubio, som spelar sin sextondel i skrivande stund. Vilken tid torsdagens åttondelar spelas är ännu oklart.

— Vi kan fan ta dem, oavsett vilka det blir, säger Windahl.

Det var Daniel Windahls och Martin Andorninos kvalseger nummer två i Alfafar — duon har verkligen hittat rätt tillsammans trots att de kamperat under relativt kort tid. 

På WPT Challenger i Albacete för två veckor sedan nådde duon åttondelsfinal och förra veckan åkte de ut i Menorca Opens Previa efter att ha fallit i tiebreak i första set.


Fakta: World Padel Tour Challenger  

  • WPT Challenger är en underturnering till WPT där de åtta bäst rankade damerna och 12 bäst rankade herrarna inte får ställa upp.
  • Det är turneringen på World Padel Tour som har lägst rankning och därmed är enklast att få ställa upp i. 
  • Med andra ord perfekt om du vill samla poäng för att komma in i de större turneringarna. Vinner du en Challenger så får du 120 poäng. 


Den här artikeln handlar om: