WPT Challenger Albacete
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Windahl utslagen — föll i jämn match mot topp-par: ”Kontrollerade dem långa stunder”

ANNONS
Efter en mycket stark WPT Challenger i Albacete slogs Daniel Windahl och hans nya partner Martin Andornino till sist ut i åttondelen.
Efter 6-7 (5-7), 4-6 mot Inigo Zaratiegui/Anton Sans får paret inga fler andra chanser och därmed är alla svenska spelare utslagna. 

”Vi spelade bra och hade mycket lägen. De var väldigt taggade från start. Jag tyckte ändå vi kontrollerade dem som vi ville många stunder och då hade de stora problem. Hade vi gjort det någon poäng till i tiebreaket hade vi definitivt haft ett annat läge i matchen”, skriver Daniel Windahl i ett sms om matchen. 

Svensken och argentinska Andornino hade ett riktigt fint läge att ta ledningen med 1–0 i set. Men i stället föll man i tiebreak och får lämna Albacetes WPT Challenger efter att ha nått hela vägen till åttondelsfinal.

”Vi hade 3-0 i tiebreak och två enkla smashar som vi kan förvalta bättre. Vi hade även break i andra set”, fortsätter han. 

Är du nöjd med insatsen?
”Jag är nöjd men jag kan spela bättre än jag gjorde idag. Mentalt och som partner var det mycket bra, men spelmässigt kan jag växla upp två-tre nivåer till”. 

På pappret skulle Windahl/Andornino inte ha någon chans i den här matchen. Paret var 32-rankade inför turneringen — Zaratiegui/Sans sjätterankade. Med tanke på att det svensk-spanska paret dessutom redan åkt ut en gång — och sedan via ett wildcard fått en gratischans tillbaka till turneringen är prestationen än mer imponerande. 


Fakta: Challenger

WPT Challenger är en underturnering till WPT där de åtta bäst rankade damerna och 12 bäst rankade herrarna inte får ställa upp.

Det är turneringen på WPT som har lägst rankning och därmed enklast att få ställa upp i och perfekt om du vill samla poäng för att komma in i de större turneringarna. Vinner du en Challenger så får du 120 poäng. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: