WPT Challenger Albacete
Daniel Windahl jagar en boll i Previa-finalen av Albacetes Previa-final.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Windahl efter förlusten som ändå blev en vinst: ”Ibland måste man ha lite flyt”

ANNONS

Trots att Daniel Windahl och hans nya partner Martin Andornino föll mot Alonso Rodriguez Martinez/Pablo Cardona Huerta i en jämn tresetare i WPT- Challengern i Albacete är de vidare till huvudturneringen. 

Windahl/Andornino har, efter att ett par tvingats lämna in handduken, tilldelats ett wildcard. 

— Man är fortfarande lite knäckt rent spelmässigt, så är det. Men jag blev taggad i en story på Instagram där det stod att: `Ju mer man tränar desto mer tur får man´ och jag får väl tänka så, säger Daniel Windahl till PadelDirekt. 

Han berättar om situationen då wildcardet dök upp. Han satt, något bedrövat, ner och kollade på sin telefon när hans partner dök upp och berättade om möjligheten.

— Jag satt och scrollade på mobilen och brydde mig inte om wildcardet för jag har aldrig under min karriär lyckats få det. Men nu känner man sig taggad och min partner sa genast några uppmuntrande ord till mig om att vi har spelat bra och gjort oss förtjänta av den här platsen. Så på ett sätt känns det faktiskt som en liten vinst ändå. 

I Previa-finalen föll Windahl/Andornino med siffrorna 6-3, 5-7, 6-7 i en mycket tajt match. 

— Vi spelade bra, vi hade sammanlagt 12 breakbollar i set två och tre och gör det bra på alla utom en. Men de är där och räddar varenda en på något vänster och står för sjuka räddningar. Ett tag kändes det nästan bestämt att vi inte ska få vinna i dag. 

Han fortsätter: 

— Men de är ett bra par och när de presterar som de gjorde är det bara att säga grattis. 

Men nu får ni en extrachans.
— Ja, det brukar alltid dyka upp något wildcard på grund av någon skada och den här gången var det Lucas Bergamini och Lucas Campagnolo som fick kasta in handduken. I Marbella fanns det tre wildcard, då fick vi det inte. Denna gången fanns det ett och det fick vi, ibland måste man ha lite flyt...

Hur känns det med din nya partner? 
— Vi har klickat bra. Han har en jäkla bra energinivå. Vi behöver bara korrigera samarbetet i mitten och några andra små grejer men summa summarum har vi spelat bra. 

I Previan, där Simon Vasquez och Pincho Fernandez också deltar, ställs de mot Pepe Aliaga Cruz, rankad 190 och Francisco Guerrero Cordero, rankad 277:a. Samma par som slog ut Douglas Rutgersson och hans nya partner Jorge Angels. Matchen börjar 16.00.

Simon Vasquez/Pincho Fernandez spelar klockan 17.00.


Fakta: Challenger

WPT Challenger är en underturnering till WPT där de åtta bäst rankade damerna och 12 bäst rankade herrarna inte får ställa upp.

Det är turneringen på WPT som har lägst rankning och därmed enklast att få ställa upp i och perfekt om du vill samla poäng för att komma in i de större turneringarna. Vinner du en Challenger så får du 120 poäng. 

Den här artikeln handlar om: